Fırında Kabak Közlemesi

06:52 Dilek Toksoy 0 Comments

29-08-2014


Fırında Kabak Közlemesi
Kızkardeşimle Trabzon yaylalarında kaldığım zamanlarda aklımda kalan bir yemek..Yayla bahçesinden tazecik kopartılmış iri iri kabakları dilimleyip, yağlayıp tuzlayıp ve de baharatlarla tatlandırıp fırın tepsisinde kuzineye pişmek üzere verdiğimiz..sonrasında afiyetle yediğimiz o günler geldi aklıma. Uzun zamandır yapmıyordum bu tarifi, halbuki çok kolay ve çok lezzetli oluyor. Hem de çok hafif ve sağlıklı..Mutlaka deneyin derim..


Fırında Kabak Közlemesi


Malzemeler:

2 adet iri kabak

tuz, karabiber, kekik

reyhan otu, toz kırmızı biber

nane, maydanoz

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Kabakların kabuklarını kazıyın ve yıkayın. Biraz kalın dilimler halinde yuvarlak şekilde dilimleyin. 
Fırında Kabak Közlemesi


İçine diğer malzemeleri koyup iyice harmanlayın ve fırın tepsisine yayın. 

Fırında Kabak Közlemesi


200 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alın ve afiyetle yiyin. 


Fırında Kabak Közlemesi


                                    Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                     Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

0 yorum: