Lorlu ve Otlu Poğaça
20-08-2014Lorlu ve Otlu Poğaça |
Lorlu ve Otlu Poğaça |
Malzemeler:
1 kase kaşar loru
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
125 gr. tereyağı
1 su bardağı kepekli un
1 su bardağı mısır unu
3-4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı karbonat ya da kabartma tozu
tuz
dereotu, maydanoz
çörek otu
Yapılışı:
Derin bir hamur yoğurma kabına yağları, loru, süt, yoğurt ve yumurtaları kırıp koyun. Yalnız yumurtanın birinin sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayırın. Sıvı malzemeyi güzelce çırpın. Daha sonra unları yavaş yavaş eleyerek ekleyin. Yıkanmış ve küçük doğranmış maydanoz ve dereotunu unlu karışıma ilave edin. En son yeterince tuz ve kabartma tozu koyun ve elinizle güzelce yoğurun. Hamurun kıvamı yumuşacık olmalıdır. Çok sert olmamalıdır. Gerekirse un ilavesi yapın ya da eksiltin. Hamuru yoğurma işlemi bittikten sonra elinizle bezeler koparıp şekil verin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısından bir fırça yardımıyla sürün. Yumurta sarısının içine bir kaç damla sıvı yağ koyabilirsiniz. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra son olarak çörek otuyla süsleyip önceden ısınmış 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alın ve ılınmaya bırakın. Poğaçaları kapalı bir kapta buzdolabında uzun bir süre muhafaza edebilirsiniz. Herkese afiyetler olsun..
Lorlu ve Otlu Poğaça |
Lorlu ve Otlu Poğaça |
Lorlu ve Otlu Poğaça |
Lorlu ve Otlu Poğaça |
Lorlu ve Otlu Poğaça |
Lorlu ve Otlu Poğaça |
Lorlu ve Otlu Poğaça |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
Bu ara canım bir poğaça çekmekte ki anlatamam:) Ama şu poğaça dediğin yapılıp, ılıkken yenilmeli.:) hafta sonunu bekliyorum cancağızım yapacağım:) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilAynen öyle canım..sıcakken taze taze daha hoş oluyor..sevgiler
SilDilek Hn.cmmm ellerinize sağlık. Kolay poğaça deriz buna biz, çok da severiz:)) Harika görünüyorlarrr...
YanıtlaSilfulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...