Reyhan Şerbeti

12:25 Dilek Toksoy 0 Comments

21-08-2014

Reyhan Şerbeti
Reyhan otunu yemek yapımında kullanmayı çok severim. Büyülü bir kokusu var bana göre. Lakin şerbetiyle temasımız olmamıştı. Bloger arkadaşlarımdan görüp denemeye karar verdiğim bu şahane içeceği benim gibi denemeyen varsa denesin diyorum, gerçekten harika..


Malzemeler:

1 demet reyhan otu

1 su bardağı toz şeker

1 çay kaşığı limon tuzu ya da bir adet limonun suyu

2 litre kaynar su

Yapılışı:

Reyhan otunu bol suda yıkayın ve süzün. Süzüldükten sonra bir tencereye koyup üzerine şekeri ve limon tuzunu ekleyin, kaynar suyu dökün. Rengi değişmeye başlayıncaya kadar reyhan yapraklarını suyun içinde bekletin. Rengini veren sanırım limon oluyor. Daha sonra içinden reyhan yapraklarını süzerek alın ve cam şişeye koyup buzdolabına kaldırın. Mutlaka soğuk için, harika bir içecek..Herkese afiyet olsun.

Reyhan Şerbeti

Reyhan Şerbeti

Reyhan Şerbeti

Reyhan Şerbeti

Reyhan Şerbeti

Reyhan Şerbeti

Reyhan Şerbeti

Reyhan Şerbeti
                                 Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                         Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

0 yorum: