Reyhan Şerbeti
21-08-2014Reyhan Şerbeti |
Malzemeler:
1 demet reyhan otu
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı limon tuzu ya da bir adet limonun suyu
2 litre kaynar su
Yapılışı:
Reyhan otunu bol suda yıkayın ve süzün. Süzüldükten sonra bir tencereye koyup üzerine şekeri ve limon tuzunu ekleyin, kaynar suyu dökün. Rengi değişmeye başlayıncaya kadar reyhan yapraklarını suyun içinde bekletin. Rengini veren sanırım limon oluyor. Daha sonra içinden reyhan yapraklarını süzerek alın ve cam şişeye koyup buzdolabına kaldırın. Mutlaka soğuk için, harika bir içecek..Herkese afiyet olsun.
Reyhan Şerbeti |
Reyhan Şerbeti |
Reyhan Şerbeti |
Reyhan Şerbeti |
Reyhan Şerbeti |
Reyhan Şerbeti |
Reyhan Şerbeti |
Reyhan Şerbeti |
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: