Zeytinli Minik Ekmekçikler
23-08-2014Zeytinli Minik Ekmekçikler |
Malzemeler:
2 su bardağı tahıllı un
1 su bardağı un
1 paket instant maya
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı ılık süt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı çekirdeği alınmış zeytin
tuz, kekik
Yapılışı:
Derin bir yoğurma kabına unları koyun. Mayayı ekleyip karıştırın. Sütü ve yoğurdu ardından diğer malzemeleri ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı yumuşak olmalıdır. Çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyin.
Hamuru pişireceğiniz yağlı tepsiye hamurdan cevizden biraz daha iri parçalar halinde koparıp yuvarlayın ve tepsiye dizin, mayalandırmaya bırakın. Yaklaşık bir saat kadar mayalanan hamurun üzerine tahıllı undan elinizle serpip önceden ısınmış 200 derece fırında altı üstü pişene kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra ekmekleri tel bir altlığın üzerine alıp havalandırın. Taze taze kahvaltı sofranıza koyun ve afiyetle yiyin.
not: Hamura ceviz, üzüm, kuru domates gibi şeyler de katıp değişik tatlar elde edebilirsiniz.
Benim kızlar çok beğendiler, bakalım siz de beğenecek misiniz...
Zeytinli Minik Ekmekçikler |
Zeytinli Minik Ekmekçikler |
Zeytinli Minik Ekmekçikler |
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: