Zeytinli Minik Ekmekçikler

12:10 Dilek Toksoy 0 Comments

23-08-2014


Zeytinli Minik Ekmekçikler
Ekmeğin minik halini her zaman sevmişimdir. Böyle minik ekmekler yapıp sabah kahvaltılarında sevdiklerimle yemek çok keyif verici. Yapımı çok kolay, herkes yapabilir..Yeter ki doğru ölçüler kullanılsın. Tarifim bir internet sitesinden alınmıştır. 


Malzemeler:

2  su bardağı tahıllı un

1 su bardağı un

1 paket instant maya

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı ılık süt

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı yoğurt

1 su bardağı çekirdeği alınmış zeytin

tuz, kekik

Yapılışı:

Derin bir yoğurma kabına unları koyun. Mayayı ekleyip karıştırın. Sütü ve yoğurdu ardından diğer malzemeleri ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı yumuşak olmalıdır. Çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyin. 
Hamuru pişireceğiniz yağlı tepsiye hamurdan cevizden biraz daha iri parçalar halinde koparıp yuvarlayın ve tepsiye dizin, mayalandırmaya bırakın. Yaklaşık bir saat kadar mayalanan hamurun üzerine tahıllı undan elinizle serpip önceden ısınmış 200 derece fırında altı üstü pişene kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra ekmekleri tel bir altlığın üzerine alıp havalandırın. Taze taze kahvaltı sofranıza koyun ve afiyetle yiyin. 

not: Hamura ceviz, üzüm, kuru domates gibi şeyler de katıp değişik tatlar elde edebilirsiniz.

Benim kızlar çok beğendiler, bakalım siz de beğenecek misiniz...

Zeytinli Minik Ekmekçikler

Zeytinli Minik Ekmekçikler

Zeytinli Minik Ekmekçikler
                                   Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                  Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

0 yorum: