Patlıcan Salatası ( İzmir Usulü )
28-09-2014Patlıcan Salatası ( İzmir Usulü ) |
Malzemeler:
5-6 adet kemer patlıcan
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet irice kuru soğan
4-5 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz, karabiber, pul biber
Maydanoz
1 limon suyu
Yapılışı:
Patlıcanları yıkayın ve elektirkli ya da normal mangalda közleyin. Kayın validem rahmetli börttürün derdi. Közlemeye börtmek ya da böğürtmek denirdi onların dilinde. Bende de alışkanlık yaptı bende öyle söylüyorum çoğu zaman.
Patlıcanların her yerini közledikten sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ortadan boyuna bir çizik atın ve bir yemek kaşığıyla içini boşaltın. Boşalttığınız içleri salata tabağına alın ve küçük küçük kesin. Diğer salata malzemelerini de dilediğiniz şekilde dilimleyip patlıcanlara ekleyin. Yağını, tuzunu, baharatlarını, kıyılmış maydanozları ve dilerseniz limon suyunu ekleyip harmanlayın. Limon suyu genelde koymuyorlar fakat ben koyuyorum, daha leziz oluyor bence. Salatayı bir kaç saat kapalı bir kapta buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Herkese afiyetler olsun, yarasın inşlh..
Patlıcan Salatası ( İzmir Usulü ) |
Dilek'le Mutfakta
Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilPatlıcanı közlenmiş haliyle çok seviyorum, salatalarına da bayılırım. Soslarını hiç saymıyorum bile biterim:)))
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...