Etli Kapama Pilav Tarifi
19-10-2014Etli Kapama Tarifi |
Malzemeler:
3 parça kaburga kemikli dana eti
2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber
Yapılışı:
İlk iş olarak etleri yıkayın ve parçalara bölün. Düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin. Etleri süzüp biraz tuz ve karabiber serpin.
Pirinçleri ayıkladıktan sonra kaynar tuzlu suda 15 dakika bekletin ve daha sonra süzüp suyun altında yıkayın. Pilavı pişirmek için tencereye yağları koyun. İnce doğranmış soğanları ekleyip güzelce kavurun. Peşinden yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave edin, ve biraz kavurun. Haşlanan etin suyundan 3 su bardağı et suyu ekleyin, tuzunu karabiberini de koyduktan sonra kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. Pilavı harmanlayıp cam bir tepsiye döşeyin. Üzerine pişen etleri dizin ve bir çay bardağı et suyunu pilavın üzerine gezdirip 180 derece fırına verin. Pilav kızarmaya başlayınca fırından alın ve servise sunun. Yanında nar kompostosuyla afiyetle yiyin.
Etli Kapama Tarifi |
Etli Kapama Tarifi |
Nar suyu |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
Tok karınla bile yerdim şimdi. Eline sağlık Dilek Abla, nefis olmuş...
YanıtlaSilafiyet olsun Hakkı Kardeş..çok lezizdi doğrusu..bu arad bloğuna oyumu verdim..ben ise bu yarışmaya katılmak için hala yeterli değilim diye düşünüyorum..selamlar
Sil