Etli Kapama Pilav Tarifi

19:41 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

19-10-2014


Etli Kapama Tarifi
Kurban bayramından kalan kemikli etlerden kapama pilav yapmadan olmaz. Fırında pilavın tadı nefis oluyor. Kemik suyunun verdiği lezzet ise tartışılmaz, faydaları ise hiç tartışılmaz..Şimdi gelin bu yapımı çok kolay nefis pilavı siz de mutfaklarınızda deneyin, sofralarınızda tadın.


Malzemeler:

3 parça kaburga kemikli dana eti

2 su bardağı pirinç

1 adet soğan

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

tuz, karabiber

Yapılışı:

İlk iş olarak etleri yıkayın ve parçalara bölün. Düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin. Etleri süzüp biraz tuz ve karabiber serpin. 

Pirinçleri ayıkladıktan sonra kaynar tuzlu suda 15 dakika bekletin ve daha sonra süzüp suyun altında yıkayın. Pilavı pişirmek için tencereye yağları koyun. İnce doğranmış soğanları ekleyip güzelce kavurun. Peşinden yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave edin, ve biraz kavurun. Haşlanan etin suyundan 3 su bardağı et suyu ekleyin, tuzunu karabiberini de koyduktan sonra kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. Pilavı harmanlayıp cam bir tepsiye döşeyin. Üzerine pişen etleri dizin ve bir çay bardağı et suyunu pilavın üzerine gezdirip 180 derece fırına verin. Pilav kızarmaya başlayınca fırından alın ve servise sunun. Yanında nar kompostosuyla afiyetle yiyin. 

Etli Kapama Tarifi

Etli Kapama Tarifi




Nar suyu



                                 Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                         Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. Tok karınla bile yerdim şimdi. Eline sağlık Dilek Abla, nefis olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. afiyet olsun Hakkı Kardeş..çok lezizdi doğrusu..bu arad bloğuna oyumu verdim..ben ise bu yarışmaya katılmak için hala yeterli değilim diye düşünüyorum..selamlar

      Sil