Karadut Soslu Renkli Minik Pasta

10:06 Dilek Toksoy 6 Comments

28-11-2014

Karadut Soslu Renkli Minik Pasta
Renkli top keklerimden artan kek karışımından yaptığım bu küçük pasta pek lezzetliydi.
Kek piştikten sonra soğuttum ve sıcak neskafeyle ısladım. Tabi önce ortadan ikiye böldüm. Arasına  hemen 1 bardak süt, 2 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı un ve vanilyayla pişirdiğim kremadan sürdüm. Pastanın en üst kısmına da dolabımda daha önceden nişastayla pişirdiğim dut sosum vardı onu biraz sulandırıp pastanın üzerine döktüm ve buzdolabına attım.. Dayanamadım aradan 2 saat geçince kestim ve 2 dilim yedim. Yaaaa benim pastalarım çok lezzetli oluyor, görünüşleri o kadar güzel olmasa da...Profosyonel olarak yapmak için bu işin eğitimini almak lazım. Bir sürü aletleri var, şekil verici ve süslemek amaçlı..Çok merakım var ve bir gün kurs alacağım inşlh..Herkese afiyet dolu günler diliyorum ve fotoğraflarla sizi baş başa bırakıyorum. 
Karadut Soslu Renkli Minik Pasta

Karadut Soslu Renkli Minik Pasta

Karadut Soslu Renkli Minik Pasta

Karadut Soslu Renkli Minik Pasta


Karadut Soslu Renkli Minik Pasta


Karadut Soslu Renkli Minik Pasta

Karadut Soslu Renkli Minik Pasta
                                          Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                          Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

6 yorum:

  1. ayy agzım sulandi:)çokk lezzetli gözüküyor :)sizden farkli olarak ben kek iyi yapamiyorum :( ne yapsamolmuyor içi sanki cıvık gibi kaliyor :(

    YanıtlaSil
  2. Hayalcim keşke ikram edebilseydim, teşkrler..kek yapmak çok kolay aslında mutlaka bir eksiği vardır, deneye deneye olur merak etmeyin..sevgilerimi yolladım..tekrar teşkrler.

    YanıtlaSil
  3. Çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık :) banada beklerim http://feracelihanimkiz.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Merve hnım..takibe alıyorum sizi..sevgiler

      Sil
  4. Bence görüntüsü de çok çok güzel lezetinin garantisi de sizden olduğuna göre kesinlikle denenebilir.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben görüntüsüne o kadar önem vermeden yaptım aslında..acele acele kestim, biçtim sürdüm sürüştürdüm..böyle olunca karmakarışık oluyor fakat lezzeti harika oluyor..çok teşkrler..:)

      Sil