Yoğurt Soslu Salçalı, Soğanlı Patates Kavurması
16-11-2014Yoğurtlu Patates Kavurması |
Malzemeler:
5-6 adet patates
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı biber ve domates salçası karışık
tuz, karabiber, pul biber,
1 çay bardağı zeytinyağı
kıyılmış maydanoz
Üzerine sarımsaklı yoğurt
1 adet salatalık
Yapılışı:
Patatesleri yıkayıp orta kalınlıkta dilimleyin ve suda haşlayın. Ilınınca kabuklarını soyun ve bir çatal ya da patates eziciyle iyice ezin. Diğer yandan derin bir tavaya yağı koyun, yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip sotelemeye başlayın. Peşinden havucu rende yapıp soğana ilave edin. 7-8 dakika soğan ve havuç yumuşayana dek kavurun. Daha sonra salçayı ve biraz da su ekleyip güzelce karıştırın. Bu karışım biraz sulu olsun ki patatesler suyu çekecektir. Daha sonra ezdiğiniz patatesleri ekleyip yine 7-8 dakika karıştırarak pişirin. Tuz ve baharatları, kıyılmış maydanozları da ekleyip ateşten alın ve ıslatılmış bir borcama dökün. Kaşıkla bastırın ve ılındıktan sonra borcamı ters çevirip düz bir tabağa yerleştirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin, Kenarlarına dilimlenmiş salatalıklar dizin ve servis etmek üzere sofranıza getirin. Sevdiklerinizi şımartın, afiyetle yiyin.
Yoğurtlu Patates Kavurması |
Yoğurtlu Patates Kavurması |
Yoğurtlu Patates Kavurması |
Yoğurtlu Patates Kavurması |
Yoğurtlu Patates Kavurması |
Yoğurtlu Patates Kavurması |
Yoğurtlu Patates Kavurması |
Yoğurtlu Patates Kavurması |
Yoğurtlu Patates Kavurması |
Yoğurtlu Patates Kavurması |
Yoğurtlu Patates Kavurması |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
babam rahmetli çok severdi.yanında da turşu oldumu muhteşem olur.ellerine saglık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Eylem hanım, mutfağımızdaki temel yardımcı yemekler bunlar..kolay ve leziz..:) sevgilerle..
Sil