Dut Marmelat Dolgulu Rulo Pasta

19:34 Dilek Toksoy 0 Comments

23-12-2014


Dut Marmelat Dolgulu Rulo Pasta 
Pasta yaparken biraz maharet, biraz ekipman malzemesi, biraz yaratıcılık, çokça sevgi gerekiyor. Pasta yapmayı çok seviyorum, kendimi geliştirmek için pasta kursuna gitmeyi çok istiyorum fakat bir türlü bunu hayata geçiremedim. İnşallah bir gün diyelim..


Rulo pasta yapmak çok keyifli..Bu pastamın biraz daha yüksek olması gerekiyordu, ama olduramadım. Sanırım kasem büyük geldi, bir daha ki sefere kaseyi ufaltmak lazım demekki..Rulo pastanın arasına dut marmelatını sürmeyi tercih ettim. Çok da iyi etmişim, neden mi..çünkü marmelat hafif bir ıslaklık vermiş keke..benim çok hoşuma gitti. Siz dilediğiniz dolguyla deneyebilirsiniz. Daha sonradan en üstüne nar sosu gezdirdim, yani karma karışık bir pasta oldu sonuçta..Ama olsun, tadı mükemmeldi doğrusu..

Malzemeler:

Rulo pasta için:

4 adet oda sıcaklığında yumurta

4 yemek kaşığı toz şeker

4 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

İç dolgusu için 1 kase dut marmelatı

Kreması için:

4 su bardağı süt

4 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı mısır nişastası

1 çay bardağı toz şeker

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı tereyağı

1 paket krem şanti ve 1 çay bardağı süt

Üzerine dilerseniz nar sosu ya da çikolata sos

1 adet muz ve toz tarçın

Yapılışı:

Rulo pasta yapmak için çukur bir karıştırma kabına yumurtaları kırın, ardından şekeri ekleyip 5-6 dakika mikserle çırpın. Daha sonra elenmiş unu ve kabartma tozu, vanilyayı ekleyip 5-6 dakika daha çırpın. İçine erimiş tereyağı da ekleyip iyice yedirin. 
Dut Marmelat Dolgulu Rulo Pasta 


Yağlı kağıt serili fırın tepsisine karışımı her yerine eşit gelecek şekilde dökün ve kaşığın tersiyle güzelce yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Piştikten sonra fırından alın ve kağıtla beraber sıcakken rulo şeklinde sarıp temiz bir bezle sarın ve soğumaya bırakın. 

Rulo soğurken kremasını pişirmeye başlayın. Tencereye sütü ve diğer malzemeleri koyup çırpın ve ağır ateşte karıştırarak pişirin. Oldukça katı bir kıvamda pişirdiğiniz muhallebiye tereyağı ekleyip mikserle çırpın. Ilındıktan sonra sütle hazırladığınız krem şantiyi de ekleyip kremayı güzelce karıştırın. 

Soğuyan ruloyu dikkatlice açın ve her yerine dut marmelatından sürün. Daha sonra rulonun geniş kısmından başlayarak ve kağıdı sıyırarak rulo şeklinde sarın.

Dut Marmelat Dolgulu Rulo Pasta 

Dut Marmelat Dolgulu Rulo Pasta 

Dut Marmelat Dolgulu Rulo Pasta 


 Buzdolabında yarım saat tutun ve ondan sonra 2şer santim aralıklarla bıçakla düzgünce dilimleyin.

Dut Marmelat Dolgulu Rulo Pasta 

Dut Marmelat Dolgulu Rulo Pasta 


Geniş ve çukur bir cam kaseyi streç filmle kaplayın. Sonra dilimlediğiniz ruloları önce dibine sonra kenarlarını kaplayacak şekilde dizin.

Dut Marmelat Dolgulu Rulo Pasta 
 Üzerine muz dilimleri ve toz tarçın serpin.

Dut Marmelat Dolgulu Rulo Pasta 
 Daha sonra muzların üzerine hazırladığınız kremayı doldurun. Tekrar üstüne kalan rulo dilimlerden yerleştirin. Benim dilimler az geldi, çünkü kase büyük geldi. 
Dut Marmelat Dolgulu Rulo Pasta 
Pastayı bu şekilde buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra dolaptan çıkarın ve kaseyi ters çevirip streç filmi sıyırın. Dilerseniz üzerine çikolata, ya da nar sos gezdirin. Herkese afiyet olsun. 

Dut Marmelat Dolgulu Rulo Pasta 

Dut Marmelat Dolgulu Rulo Pasta 

Dut Marmelat Dolgulu Rulo Pasta 

Dut Marmelat Dolgulu Rulo Pasta 

Dut Marmelat Dolgulu Rulo Pasta 
                                 Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                          Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

0 yorum: