Kıymalı Poğaçalar

23:40 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

26-12-2014


Kıymalı Poğaçalar
Bu poğaçaları sabahın köründe kalktım yaptım, neden mi..misafirlerim vardı o gün ve ben hazırlıksızdım. Güzel olmuşlar değil mi...Hamurun malzemesine buzlukta tuttuğum süt kaymağından koydum nefis oldu. Mayalanması bir saat, pişmesi yarım saatinizi alan bu nefis poğaçaları yapmak için misafirin gelmesini beklemeyin..Hafta sonu geliyor ve sizde arada bir kendinizi şımartın.


Malzemeler:

5-6 su bardağı elenmiş un

3 yemek kaşığı kadar süt kaymağı

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı yarısı süt yarısı yoğurt

1 adet yumurta (akı hamura sarısı poğaçanın üzerine )

1 adet yaş maya

1 su bardağı ılık su

1 yemek kaşığı tuz

1 yemek kaşığı toz şeker

İç Malzemesi için:

300 gr. kıyma

1 adet kuru soğan

tuz,, karabiber, kimyon, maydanoz

1 yemek kaşığı sıvı yağ

üzeri için susam ve çörek otu

Yapılışı:

Hamuru hazırlamak için çukur ve geniş bir yoğurma kabı alın. Elenmiş unu kabın içine dökün, ortasını açıp yaş mayayı koyun, ılık su ve toz şekerle eritin. diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp bir saat mayalanmasını bekleyin. 

Hamur mayalanırken içini hazırlayın. Tavaya yemeklik doğradığınız soğanları koyup bir yemek kaşığı yağda soteleyin. Kıymayı de ekleyip güzelce kavurun. Tuz ve baharatları, doğranmış maydanozları ilave ettikten sonra karıştırıp ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın. 

Hamur mayalanınca portakal büyüklüğünde parçalar koparıp tezgaha koyun. Her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açın ve uç kısımlarına bıçakla ucuna değmeyecek şekilde çizikler atın. Hamurun çizik atmadığınız tarafına kıymalı harçtan yeterince koyup kapatın ve rulo sarıp uçlarını birleştirin, ay şekli verin. Tüm hamurları bu şekilde yaptıktan sonra yağlanmış tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam, çörek otu serpin. 

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Herkese afiyet olsun..
Kıymalı Poğaçalar

Kıymalı Poğaçalar

Kıymalı Poğaçalar

Kıymalı Poğaçalar

Kıymalı Poğaçalar

Kıymalı Poğaçalar
                                        Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                        Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık güzel görünüyorlar. Yalnız hamurun şekil verme aşamasını da fotoğraflasaydınız bilgi verme açısından iyi olurdu. Sağlıklı günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emine hanım belki doğru diyorsunuz fakat diğer poğaça tariflerimde şekil verme aşamaları var ve hamur malzemeleri de aynı sadece kıymalı olduğu için tarifi yayınlamıştım..bu linkte http://dilektoksoy.blogspot.com.tr/2014/09/cizik-corek-seritli-corek-pogaca.html görselleri var..yorum için çok teşkr ederim..selamlar

      Sil