Mastave ( Osmanlı Mutfağından )
13-12-2014| Mastave (Osmanlı Mutfağından ) |
Malzemeler:
yarım demet pazı yaprağı
350 gr. yoğurt
2-3 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı çörek otu
tuz ve isteğe göre pul biber
Yapılışı:
Yoğurda tuz ve ezilmiş sarımsak koyun ve iyice karıştırıp servis tabağına yayın. Pazı yapraklarını kaynar suda 3-5 dakika haşlayıp doğrayın ve ılınınca yoğurdun üzerine koyun. Üzerine zeytinyağı ve tuz gezdirin. Çörek otunu tabağın her yerine serpiştirin, dilerseniz biraz da pul biberle servis yapın. Herkese afiyet olsun.
| Mastave (Osmanlı Mutfağından ) |
| Mastave (Osmanlı Mutfağından ) |
| Mastave (Osmanlı Mutfağından ) |
| Mastave (Osmanlı Mutfağından ) |
| Mastave (Osmanlı Mutfağından ) |
| Mastave (Osmanlı Mutfağından ) |
| Mastave ( Osmanlı Mutfağından ) |
| Mastave ( Osmanlı Mutfağından ) |
| Mastave ( Osmanlı Mutfağından ) |
| Mastave ( Osmanlı Mutfağından ) |
| Mastave ( Osmanlı Mutfağından ) |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta

Pazı Yoğurtlaması deriz bizde . ellerine sağlık.. Afiyetler olsun
YanıtlaSilYani evet, ben soğanla kavurup öyle yoğurtlardım..böyle daha sade ve çörek otuyla yapmamıştım..benden Osmanlı olmaz galiba Nursevincim....): sevgiler
SilVery healthy
YanıtlaSilThank you very much, I love you for your comment
Sil