Mastave ( Osmanlı Mutfağından )
13-12-2014Mastave (Osmanlı Mutfağından ) |
Malzemeler:
yarım demet pazı yaprağı
350 gr. yoğurt
2-3 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı çörek otu
tuz ve isteğe göre pul biber
Yapılışı:
Yoğurda tuz ve ezilmiş sarımsak koyun ve iyice karıştırıp servis tabağına yayın. Pazı yapraklarını kaynar suda 3-5 dakika haşlayıp doğrayın ve ılınınca yoğurdun üzerine koyun. Üzerine zeytinyağı ve tuz gezdirin. Çörek otunu tabağın her yerine serpiştirin, dilerseniz biraz da pul biberle servis yapın. Herkese afiyet olsun.
Mastave (Osmanlı Mutfağından ) |
Mastave (Osmanlı Mutfağından ) |
Mastave (Osmanlı Mutfağından ) |
Mastave (Osmanlı Mutfağından ) |
Mastave (Osmanlı Mutfağından ) |
Mastave (Osmanlı Mutfağından ) |
Mastave ( Osmanlı Mutfağından ) |
Mastave ( Osmanlı Mutfağından ) |
Mastave ( Osmanlı Mutfağından ) |
Mastave ( Osmanlı Mutfağından ) |
Mastave ( Osmanlı Mutfağından ) |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
Pazı Yoğurtlaması deriz bizde . ellerine sağlık.. Afiyetler olsun
YanıtlaSilYani evet, ben soğanla kavurup öyle yoğurtlardım..böyle daha sade ve çörek otuyla yapmamıştım..benden Osmanlı olmaz galiba Nursevincim....): sevgiler
SilVery healthy
YanıtlaSilThank you very much, I love you for your comment
Sil