Tam Buğday Unlu Zeytinli Ekmekçikler
11-12-2014Tam Buğday Unlu Zeytinli Ekmekçikler |
Malzemeler:
5.5 su bardağı tam buğday unu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
yarım limon suyu (1 yemek kaşığı)
1 paket yaş maya ya da kuru instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
10-15 adet siyah zeytin ( çekirdekleri ayıklanmış ve küçük dilimlere bölünmüş )
alabildiğince ılık su
Yapılışı:
Unu havalandırıp yoğurma kabına koyun. Ortasını açıp mayayı koyun. Ilık su ve şekeri ekleyip yumuşamasını bekleyin. Maya eriyince diğer malzemeleri de yavaş yavaş ekleyip ılık su ilavesiyle çok yumuşak ele yapışan bir hamur elde edin. Hamurun üzerini örtüp en az 2 saat mayalandırın.
Tam Buğday Unlu Zeytinli Ekmekçikler |
Hamur mayalanınca unlanmış fırın tepsisine portakal büyüklüğünde bezeler kopartıp dizin.
Tam Buğday Unlu Zeytinli Ekmekçikler |
Tam Buğday Unlu Zeytinli Ekmekçikler |
Tam Buğday Unlu Zeytinli Ekmekçikler |
Tam Buğday Unlu Zeytinli Ekmekçikler |
Tam Buğday Unlu Zeytinli Ekmekçikler |
Tam Buğday Unlu Zeytinli Ekmekçikler |
Tam Buğday Unlu Zeytinli Ekmekçikler |
Tam Buğday Unlu Zeytinli Ekmekçikler |
Tam Buğday Unlu Zeytinli Ekmekçikler |
Tam Buğday Unlu Zeytinli Ekmekçikler |
Tam Buğday Unlu Zeytinli Ekmekçikler |
Tam Buğday Unlu Zeytinli Ekmekçikler |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: