Bayat Ekmek Keki

04:07 Dilek Toksoy 5 Comments

02-01-2015


Bayat Ekmek Keki

Herkese iyi yıllar, Yeni yılın ilk tarifi Bayat ekmek Keki Olsun.. Malum yılın ilk günü gelen zamlar nedeniyle biraz tasarruf etmemiz lazım..:) Bayat ekmekleri değerlendireceğiniz nefis bir ekmek keki tarifi denenmeye değer, çünkü ekmek sarfiyatına güzel çözümlerden biri. Bayatlayan ekmekleri değerlendiren herkesi tebrik ediyorum. Ben çok sıklıkla evde kendi ekmeğimi kendim yapıyorum, ekmek pişirmek çok hoşuma gidiyor. Bazen yenmiyor tabi bayatlıyor. Ama o ekmekleri atmaya kıyamam, illaki değerlendiririm. Dolapta bir kase kadar pişmiş sote mantar da vardı, onu da değerlendirip çok güzel bir kek yaptım. Haydi bakın bakalım nasıl yapmışım..


Malzemeler:

6-7 adet bayat ekmek

3 adet yumurta

2 dal yeşil soğan

1 su bardağı süt

2 yemek kaşığı yoğurt

1 çay bardağı zeytinyağı

1 kase mantar sote

tuz, karabiber, pul biber

maydanoz, dereotu

susam ve çörek otu

Yapılışı:

Ekmekleri üstünü geçecek kadar su koyup ıslatın. Ekmekler yumuşayınca güzelce yoğurun. Daha sonra diğer malzemeleri de sırayla koyun ve iyice karıştırın. Karbonat koymadım, çünkü ekmek zaten mayalı..Yağlanmış unlanmış bir tepsiye karışımı dökün ve üzerine susam, çörek otu serpip 180 derece önceden ısınmış fırında altı üstü kızaran dek pişirin. 



Bayat Ekmek Keki
Piştikten sonra dilimleyip servis yapın. Gerçekten harika bir kek oldu, şiddetle tavsiye ediyorum..
Bayat Ekmek Keki

Bayat Ekmek Keki
Bayat Ekmek Keki
                                 Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                        Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

5 yorum:

  1. Evdeki ekmekleri değerlendirmek için çok güzel bir tarif ellerine sağlık. Mutlu yıllar.

    YanıtlaSil
  2. Bunu denemeliyim!Tarif çok güzel, yiyecekleri atmak yerine değerlendirmemiz gerektiğini bir kez daha hatırlattığınız için de ayrıca teşekürler

    YanıtlaSil
  3. Çok iyi bir fikir.:) Elinize sağlık..

    YanıtlaSil