Bayat Ekmek Keki
02-01-2015Bayat Ekmek Keki |
Herkese iyi yıllar, Yeni yılın ilk tarifi Bayat ekmek Keki Olsun.. Malum yılın ilk günü gelen zamlar nedeniyle biraz tasarruf etmemiz lazım..:) Bayat ekmekleri değerlendireceğiniz nefis bir ekmek keki tarifi denenmeye değer, çünkü ekmek sarfiyatına güzel çözümlerden biri. Bayatlayan ekmekleri değerlendiren herkesi tebrik ediyorum. Ben çok sıklıkla evde kendi ekmeğimi kendim yapıyorum, ekmek pişirmek çok hoşuma gidiyor. Bazen yenmiyor tabi bayatlıyor. Ama o ekmekleri atmaya kıyamam, illaki değerlendiririm. Dolapta bir kase kadar pişmiş sote mantar da vardı, onu da değerlendirip çok güzel bir kek yaptım. Haydi bakın bakalım nasıl yapmışım..
Malzemeler:
6-7 adet bayat ekmek
3 adet yumurta
2 dal yeşil soğan
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kase mantar sote
tuz, karabiber, pul biber
maydanoz, dereotu
susam ve çörek otu
Yapılışı:
Ekmekleri üstünü geçecek kadar su koyup ıslatın. Ekmekler yumuşayınca güzelce yoğurun. Daha sonra diğer malzemeleri de sırayla koyun ve iyice karıştırın. Karbonat koymadım, çünkü ekmek zaten mayalı..Yağlanmış unlanmış bir tepsiye karışımı dökün ve üzerine susam, çörek otu serpip 180 derece önceden ısınmış fırında altı üstü kızaran dek pişirin.
Bayat Ekmek Keki |
Bayat Ekmek Keki |
Bayat Ekmek Keki |
Bayat Ekmek Keki |
Dilek'le Mutfakta
Super!
YanıtlaSilSuper!
YanıtlaSilEvdeki ekmekleri değerlendirmek için çok güzel bir tarif ellerine sağlık. Mutlu yıllar.
YanıtlaSilBunu denemeliyim!Tarif çok güzel, yiyecekleri atmak yerine değerlendirmemiz gerektiğini bir kez daha hatırlattığınız için de ayrıca teşekürler
YanıtlaSilÇok iyi bir fikir.:) Elinize sağlık..
YanıtlaSil