Ebe Gümeci Kavurması
06-03-2015Ebe Gümeci Kavurması |
Faydalarını öğrenmek istiyorsanız http://www.sabah.com.tr/saglik/2014/11/24/ebegumecinin-faydalari-nelerdir linkine tıklayıp öğrenebilirsiniz.
Malzemeler:
1 demet ebegümeci
1 adet kuru soğan
4-5 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
tuz, karabiber, pul biber
Üzerine isteğe göre süzme yoğurt
Ebe Gümeci Kavurması |
Yapılışı:
Ebegümeçlerinin kart kısımlarını ayıklayın, saplarıyla beraber yıkayıp süzdükten sonra incecik doğrayın.
Tavaya doğranmış soğan ve sarımsakları koyup zeytinyağında soteleyin. Salçayı da ekleyip biraz daha soteleyin ve ardından ebegümeçlerini koyup orta ateşte arada bir karıştırarak soteleyin. Dilerseniz bir miktar su ilave edip daha yoğun bir kıvam elde edebilirsiniz. Bir diğer önerim ise süt kreması ya da bir miktar süt ilave edebilirsiniz. Çok çabuk piştiği için ocakta fazla tutmayın ve altını kapatıp ister soğuk ister sıcak servis yapın. Dilerseniz üzerine bir yemek kaşığı süzme yoğurt koyup yiyebilirsiniz. Çok lezzetli ve besleyici bu tarifi mutlaka deneyin.
Ebe Gümeci Kavurması |
Ebe Gümeci Kavurması |
Ebe Gümeci Kavurması |
Dilek'le Mutfakta
Üzerine bol limon.... Nefis.. Ellerinize sağlık....
YanıtlaSilteşkrler Nahide hanımcım..üzerine limon sıkmadım, iyi fikir bence de güzel olur..sevgiler..:)
Sil