Fırında Levrek ve Barbun Balığı
15-03-2015Fırında Levrek ve Barbun Balığı |
Hafta sonları balık pişirmek bizim evde bir adettir, sanırım çoğumuzda var bu gelenek..En sevdiğim yemek ne diye sorarsanız balık derim..Şimdi Levrek zamanı ve fiyatlar da o kadar uçuk değil..Her balığı zamanında yemek lazım. Barbun balığı ise biraz pahalı o yüzden 4 tanecik alabildim ama yetti. Levreği fırında seviyorum ben, şöyle bol soğan, sarımsaklı, lime lime pişmişse tadına doyum olmaz diye düşünüyorum ya siz..Haydi verelim fırına...)
Malzemeler:
2 adet levrek
4 adet barbun balığı
1 adet büyükçe soğan
7 - 8 diş sarımsak
4-5 adet çeri domates
4-5 dal defne
maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz, karabiber
1 adet limon dilimleri
Yapılışı:
Ayıklanmış balıkları güzelce yıkayın. Pullarını ve bıyıklarını kesip kazıyın. Balıkların bir kaç yerinden enlemesine bıçakla derin çizikler atın ve çiziklerin içine ayıklanmış sarımsak tanesi ve az az tereyağı koyun.
Fırında Levrek ve Barbun Balığı |
Fırında Levrek ve Barbun Balığı |
Tepsiye alüminyum folyo serin, üzerine halka halka doğradığınız soğanları yerleştirin. Soğanların üzerine balıkları koyun. Çeri domatesleri, maydanoz ve defne yapraklarını gelişi güzel koyun ve en son tuz, karabiber serpip folyoyla üzerini kapatın. 180 derece fırında 45 dakika pişirin.
Fırında Levrek ve Barbun Balığı |
Fırında Levrek ve Barbun Balığı |
Fırında Levrek ve Barbun Balığı |
Fırında Levrek ve Barbun Balığı |
Fırında Levrek ve Barbun Balığı |
Fırında Levrek ve Barbun Balığı |
Fırından aldıktan sonra servis tabağına koyun ve bol salatayla servis edin. Herkese afiyet olsun.
Fırında Levrek ve Barbun Balığı |
Fırında Levrek ve Barbun Balığı |
Fırında Levrek ve Barbun Balığı |
Fırında Levrek ve Barbun Balığı |
Fırında Levrek ve Barbun Balığı |
Fırında Levrek ve Barbun Balığı |
Fırında Levrek ve Barbun Balığı |
Fırında Levrek ve Barbun Balığı |
Dilek'le Mutfakta
Olmazsa olmazımdır balık:))
YanıtlaSilLevreği de diğerlerini de fırın da yapıyorum uzun yıllardır (çok sevsem de :) kızartma yemiyoruz.
ellerinize sağlık afiyetler olsun.
Teşkrler Hatice hanımcım..kızarmanı n da yeri ayrı ama sağlık için fırın daha iyi tabiki..selamlar..çok t eşkrler canm
Sil