Fırında Levrek ve Barbun Balığı

01:14 Dilek Toksoy 2 Comments

15-03-2015

 Fırında Levrek ve Barbun Balığı 
Hafta sonları balık pişirmek bizim evde bir adettir, sanırım çoğumuzda var bu gelenek..En sevdiğim yemek ne diye sorarsanız balık derim..Şimdi Levrek zamanı ve fiyatlar da o kadar  uçuk değil..Her  balığı  zamanında yemek lazım. Barbun balığı ise  biraz pahalı o yüzden 4 tanecik alabildim ama yetti. Levreği fırında seviyorum ben, şöyle bol soğan, sarımsaklı, lime lime pişmişse tadına doyum olmaz diye düşünüyorum ya siz..Haydi  verelim fırına...) 


Malzemeler:

2 adet levrek

4 adet barbun balığı

1 adet  büyükçe soğan

7 - 8  diş sarımsak

4-5  adet çeri domates

4-5  dal defne

maydanoz

1 yemek kaşığı tereyağı

tuz, karabiber

1 adet limon dilimleri

Yapılışı:

Ayıklanmış balıkları güzelce yıkayın. Pullarını  ve bıyıklarını kesip kazıyın. Balıkların bir kaç  yerinden enlemesine bıçakla derin çizikler atın ve çiziklerin içine ayıklanmış sarımsak tanesi ve az az tereyağı koyun. 


 Fırında Levrek ve Barbun Balığı 

 Fırında Levrek ve Barbun Balığı 
Tepsiye alüminyum folyo  serin, üzerine halka halka doğradığınız soğanları yerleştirin. Soğanların üzerine balıkları koyun. Çeri domatesleri, maydanoz ve defne yapraklarını gelişi güzel koyun ve en son tuz, karabiber serpip folyoyla üzerini kapatın. 180  derece fırında 45  dakika pişirin.                   

 Fırında Levrek ve Barbun Balığı 

 Fırında Levrek ve Barbun Balığı 

 Fırında Levrek ve Barbun Balığı 

 Fırında Levrek ve Barbun Balığı 

 Fırında Levrek ve Barbun Balığı 

 Fırında Levrek ve Barbun Balığı 

  Fırından aldıktan sonra servis tabağına koyun ve bol salatayla servis edin. Herkese afiyet olsun.

 Fırında Levrek ve Barbun Balığı 

 Fırında Levrek ve Barbun Balığı 

 Fırında Levrek ve Barbun Balığı 

 Fırında Levrek ve Barbun Balığı 

Fırında Levrek ve Barbun Balığı 

 Fırında Levrek ve Barbun Balığı 

Fırında Levrek ve Barbun Balığı 

 Fırında Levrek ve Barbun Balığı 
                                Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                            Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. Olmazsa olmazımdır balık:))
    Levreği de diğerlerini de fırın da yapıyorum uzun yıllardır (çok sevsem de :) kızartma yemiyoruz.
    ellerinize sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşkrler Hatice hanımcım..kızarmanı n da yeri ayrı ama sağlık için fırın daha iyi tabiki..selamlar..çok t eşkrler canm

      Sil