Rus Pastası Caprice Medovik (Kapris Torte)

12:52 Dilek Toksoy 28 Comments

17-03-2015

Rus Pastası Caprice Modevik

Sevgili blogger arkadaşım Sieda'nın tariflerinden denemek üzere yaptığım ve tadını, görünüşünü çok beğendiğim ev yapımı bisküvili tatlıyı sizde deneyin, mutlaka beğeneceksiniz. Tatlının yarısını çok sevdiğim bir ablama götürdüm, çok beğendi. Benim için de süt reçelini kulllanacağım güzel bir tarif oldu. Yalnız bu süt reçeli inanılmaz lezzetli bir şey, hele bir de taze tereyağıyla birleşince lezzetine lezzet katmış olduk. Geçelim tarife..


Malzemeler:

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı bal

1 çay kaşığı karbonat

1 çimdik tuz

Alabildiğince un

Kreması için:

400-500 gr. süt reçeli

4 yemek kaşığı tereyağı

Üzerini süslemek için damla çikolata..vs

Yapılışı:

Yumurtaları ve şekeri ısıya dayanıklı bir kaba kırın ve iyice çırpın. Ocağa bir tencereye su koyun ve yumurta şeker karışımını su dolu kaba oturtun. Tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Daha sonra karbonat ve balı da ekleyip sürekli karıştırın. Yumurtanın pişmemesi için karıştırma işlemini bırakmamanız lazım. 2 dakika karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve ılınmasını bekleyin. Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin ve hamuru güzelce yoğurduktan sonra 20 dk. dinlenmeye bırakın. 


Rus Pastası Caprice Modevik

Rus Pastası Caprice Modevik
Dinledirdikten sonra hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara bölün ve her birini  servis tabağı büyüklüğünde çok az un serperek oklava yardımıyla açın. Hamurun kenarlarını hamur ruletiyle kesip düzgün bir şekil verin. 
Rus Pastası Caprice Modevik

Rus Pastası Caprice Modevik
Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Bir tepsi ancak 2 adet aldığı için hamurları 3 seferde pişirin. Dikkat edeceğiniz önemli bir nokta ise sakın fırında fazla tutmayın kıtır kıtır olmasın.Ben ilk tepsiyi fazla tuttum öyle oldu. En fazla 5-6 dakika sonra fırından alın ve soğumaya bırakın. Hepsini bu şekilde pişirin.

Diğer yandan kremasını hazırlayın. Süt reçeline tereyağını ekleyip çırpıcıyla 4-5 dakika çırpın. Ocağın üzerinde hafif ısıtarak da bu işlemi yapabilirsiniz. Süt reçelim dolapta kullanılacağı günü bekliyordu doğrusu.. Krema kıvamını alınca Bisküvilerin aralarına 2 şer yemek kaşığı sürüp üst üste dizin. En üstündeki bisküviyi sermeyin ve elinizle ufalayıp en üstüne serpiştirin. Tekrar üzerine krema döküp çikolata ya da dilediğiniz şeyle süsleyip buzdolabında beklemeye alın. Hatta sabaha kadar beklerse daha düzgün kesiliyor. 


Rus Pastası Caprice Modevik

Rus Pastası Caprice Modevik
Siedacığım kadar düzgün yapamasamda fena olmadı. Tadı ise bence mükemmel, hafif bir tatlı oldu. Yiyen herkes çok beğendi. Şimdiden yapan herkese afiyetler olsun canlarım. 



Rus Pastası Caprice Modevik

Rus Pastası Caprice Modevik

Rus Pastası Caprice Modevik

Rus Pastası Caprice Modevik

Rus Pastası Caprice Modevik

Rus Pastası Caprice Modevik

Rus Pastası Caprice Modevik

Rus Pastası Caprice Modevik

Rus Pastası Caprice Modevik

Rus Pastası Caprice Modevik

Rus Pastası Caprice Modevik

Rus Pastası Caprice Modevik

Rus Pastası Caprice Modevik

Rus Pastası Caprice Modevik
                            Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                         Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

28 yorum:

  1. Çok güzel ve hafif bir tatlıya benziyor. Ellerinize sağlık.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkrler Nahide hanımcım..selamlar

      Sil
  2. Yaaa ama gece gece işkence gibi olsa da yesemm müthiş görünüyor ellerine sağlık ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel kızım..keşke ikram edebilseydim..sevgiler selamlar..)

      Sil
  3. Dilek'ciğiiiiimmm.... süpeeer harikasın yine.... eskiden annem aynı buna benzer yöntemle amonyaklı pasta yapardı.... bir de Bursa-Kemalpaşalı arkadaşın varsa sor bak onlarda Ecevit past'ası diyor....:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaaa bilmiyodum ben Ecevit pastası dendiğini..sorarım canm..yorumun için çok teşkrler Selmacım

      Sil
  4. harika gözüküyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkr ederim Seda hanımcım..sevgiler

      Sil
  5. Ellerine saglik dilekcim bende yaptim gercrkten müthis bir lezzet

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel..ben de süt reçeliyle ilk defa yaptım canım..sevgiler ve çok teşkrler

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. sevgili Nuraycım..çok teşkrler sevgiler

      Sil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sağlık, görüntü nefis, eminim tadı da öyledir,sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Teşekkrler Nebiye hanımcım..selamlar

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık pasta kaprisli olabilir ama ben şahsen yemek için hiç kapris yapamam baksana güzelliğe:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heheheee..Rus kadınları sanırım kapris yapmışlar...) bniz yapmayız ..) sevgiler..yorumun için çok teşkrler canm örgü çantacım.)

      Sil
  11. Ellerine saglik, anlatimina ,sunumuna , herseyine bayildim. Benim tarif burda pek bir süslü cikmis :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siedacım, beeğendiğine sevindim..ama cidden seninki gibi düzgün olmadı..biraz da aceleyle yapmıştım..çoook teşkrler canım.

      Sil
  12. Ellerinize sağlık nefisss görünüyor.
    Siedamın tüm tarifleri nefisss olur zaten.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Emelcim gerçekten öyle..yorum için teşkrler ve selamlar

      Sil
  13. nefis gözüküyor
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lerzan hanım çok teşekrler, selamlar

      Sil
  14. bir kez bende denemiştim,pek olmamıştı ama seninki nefis görünüyor ellerine sağlık Dilek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk denemeler bazen tutmayabiliyor..benmkinin de kenarları çok düzgün olmadı ama kestim bende..Sağolasın canım, sevgiler Mehtapcım..

      Sil
  15. Biraz uğraştırmış gibi ama görüntü çok güzel:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saadet hanımcım, evet biraz uğraştım ama değdi..çok teşkrler ve sevgiler..

      Sil
  16. Dilek cim harika olmuş ellerine sağlık ...bende amonyaklı pastayı bu şekilde yapıyorum ama bunu da deneyeceğim doğrusu çünkü nefis görünüyor...

    YanıtlaSil