Rus Pastası Caprice Medovik (Kapris Torte)
17-03-2015Rus Pastası Caprice Modevik |
Sevgili blogger arkadaşım Sieda'nın tariflerinden denemek üzere yaptığım ve tadını, görünüşünü çok beğendiğim ev yapımı bisküvili tatlıyı sizde deneyin, mutlaka beğeneceksiniz. Tatlının yarısını çok sevdiğim bir ablama götürdüm, çok beğendi. Benim için de süt reçelini kulllanacağım güzel bir tarif oldu. Yalnız bu süt reçeli inanılmaz lezzetli bir şey, hele bir de taze tereyağıyla birleşince lezzetine lezzet katmış olduk. Geçelim tarife..
Malzemeler:
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı karbonat
1 çimdik tuz
Alabildiğince un
Kreması için:
400-500 gr. süt reçeli
4 yemek kaşığı tereyağı
Üzerini süslemek için damla çikolata..vs
Yapılışı:
Yumurtaları ve şekeri ısıya dayanıklı bir kaba kırın ve iyice çırpın. Ocağa bir tencereye su koyun ve yumurta şeker karışımını su dolu kaba oturtun. Tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Daha sonra karbonat ve balı da ekleyip sürekli karıştırın. Yumurtanın pişmemesi için karıştırma işlemini bırakmamanız lazım. 2 dakika karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve ılınmasını bekleyin. Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin ve hamuru güzelce yoğurduktan sonra 20 dk. dinlenmeye bırakın.
Rus Pastası Caprice Modevik |
Rus Pastası Caprice Modevik |
Rus Pastası Caprice Modevik |
Rus Pastası Caprice Modevik |
Diğer yandan kremasını hazırlayın. Süt reçeline tereyağını ekleyip çırpıcıyla 4-5 dakika çırpın. Ocağın üzerinde hafif ısıtarak da bu işlemi yapabilirsiniz. Süt reçelim dolapta kullanılacağı günü bekliyordu doğrusu.. Krema kıvamını alınca Bisküvilerin aralarına 2 şer yemek kaşığı sürüp üst üste dizin. En üstündeki bisküviyi sermeyin ve elinizle ufalayıp en üstüne serpiştirin. Tekrar üzerine krema döküp çikolata ya da dilediğiniz şeyle süsleyip buzdolabında beklemeye alın. Hatta sabaha kadar beklerse daha düzgün kesiliyor.
Rus Pastası Caprice Modevik |
Rus Pastası Caprice Modevik |
Rus Pastası Caprice Modevik |
Rus Pastası Caprice Modevik |
Rus Pastası Caprice Modevik |
Rus Pastası Caprice Modevik |
Rus Pastası Caprice Modevik |
Rus Pastası Caprice Modevik |
Rus Pastası Caprice Modevik |
Rus Pastası Caprice Modevik |
Rus Pastası Caprice Modevik |
Rus Pastası Caprice Modevik |
Rus Pastası Caprice Modevik |
Rus Pastası Caprice Modevik |
Rus Pastası Caprice Modevik |
Rus Pastası Caprice Modevik |
Dilek'le Mutfakta
Çok güzel ve hafif bir tatlıya benziyor. Ellerinize sağlık.....
YanıtlaSilÇok teşekkrler Nahide hanımcım..selamlar
SilYaaa ama gece gece işkence gibi olsa da yesemm müthiş görünüyor ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilGüzel kızım..keşke ikram edebilseydim..sevgiler selamlar..)
SilDilek'ciğiiiiimmm.... süpeeer harikasın yine.... eskiden annem aynı buna benzer yöntemle amonyaklı pasta yapardı.... bir de Bursa-Kemalpaşalı arkadaşın varsa sor bak onlarda Ecevit past'ası diyor....:))
YanıtlaSilyaaa bilmiyodum ben Ecevit pastası dendiğini..sorarım canm..yorumun için çok teşkrler Selmacım
Silharika gözüküyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkr ederim Seda hanımcım..sevgiler
SilEllerine saglik dilekcim bende yaptim gercrkten müthis bir lezzet
YanıtlaSilne güzel..ben de süt reçeliyle ilk defa yaptım canım..sevgiler ve çok teşkrler
Silsevgili Nuraycım..çok teşkrler sevgiler
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilEllerinize sağlık, görüntü nefis, eminim tadı da öyledir,sevgiler
YanıtlaSilTeşekkrler Nebiye hanımcım..selamlar
YanıtlaSilEllerine sağlık pasta kaprisli olabilir ama ben şahsen yemek için hiç kapris yapamam baksana güzelliğe:))
YanıtlaSilheheheee..Rus kadınları sanırım kapris yapmışlar...) bniz yapmayız ..) sevgiler..yorumun için çok teşkrler canm örgü çantacım.)
SilEllerine saglik, anlatimina ,sunumuna , herseyine bayildim. Benim tarif burda pek bir süslü cikmis :)
YanıtlaSilSiedacım, beeğendiğine sevindim..ama cidden seninki gibi düzgün olmadı..biraz da aceleyle yapmıştım..çoook teşkrler canım.
SilEllerinize sağlık nefisss görünüyor.
YanıtlaSilSiedamın tüm tarifleri nefisss olur zaten.
Sevgilerimle.
Evet Emelcim gerçekten öyle..yorum için teşkrler ve selamlar
Silnefis gözüküyor
YanıtlaSilellerinize sağlık
Lerzan hanım çok teşekrler, selamlar
Silbir kez bende denemiştim,pek olmamıştı ama seninki nefis görünüyor ellerine sağlık Dilek.
YanıtlaSililk denemeler bazen tutmayabiliyor..benmkinin de kenarları çok düzgün olmadı ama kestim bende..Sağolasın canım, sevgiler Mehtapcım..
SilBiraz uğraştırmış gibi ama görüntü çok güzel:))
YanıtlaSilSaadet hanımcım, evet biraz uğraştım ama değdi..çok teşkrler ve sevgiler..
SilDilek cim harika olmuş ellerine sağlık ...bende amonyaklı pastayı bu şekilde yapıyorum ama bunu da deneyeceğim doğrusu çünkü nefis görünüyor...
YanıtlaSil