Fırında Levrek ve Barbun Balığı
15-03-2015| Fırında Levrek ve Barbun Balığı | 
Hafta sonları balık pişirmek bizim evde bir adettir, sanırım çoğumuzda var bu gelenek..En sevdiğim yemek ne diye sorarsanız balık derim..Şimdi Levrek zamanı ve fiyatlar da o kadar  uçuk değil..Her  balığı  zamanında yemek lazım. Barbun balığı ise  biraz pahalı o yüzden 4 tanecik alabildim ama yetti. Levreği fırında seviyorum ben, şöyle bol soğan, sarımsaklı, lime lime pişmişse tadına doyum olmaz diye düşünüyorum ya siz..Haydi  verelim fırına...) 
Malzemeler:
2 adet levrek
4 adet barbun balığı
1 adet  büyükçe soğan
7 - 8  diş sarımsak
4-5  adet çeri domates
4-5  dal defne
maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz, karabiber
1 adet limon dilimleri
Yapılışı:
Ayıklanmış balıkları güzelce yıkayın. Pullarını  ve bıyıklarını kesip kazıyın. Balıkların bir kaç  yerinden enlemesine bıçakla derin çizikler atın ve çiziklerin içine ayıklanmış sarımsak tanesi ve az az tereyağı koyun. 
| Fırında Levrek ve Barbun Balığı | 
| Fırında Levrek ve Barbun Balığı | 
Tepsiye alüminyum folyo  serin, üzerine halka halka doğradığınız soğanları yerleştirin. Soğanların üzerine balıkları koyun. Çeri domatesleri, maydanoz ve defne yapraklarını gelişi güzel koyun ve en son tuz, karabiber serpip folyoyla üzerini kapatın. 180  derece fırında 45  dakika pişirin.                   
| Fırında Levrek ve Barbun Balığı | 
| Fırında Levrek ve Barbun Balığı | 
| Fırında Levrek ve Barbun Balığı | 
| Fırında Levrek ve Barbun Balığı | 
| Fırında Levrek ve Barbun Balığı | 
| Fırında Levrek ve Barbun Balığı | 
Fırından aldıktan sonra servis tabağına koyun ve bol salatayla servis edin. Herkese afiyet olsun.
| Fırında Levrek ve Barbun Balığı | 
| Fırında Levrek ve Barbun Balığı | 
| Fırında Levrek ve Barbun Balığı | 
| Fırında Levrek ve Barbun Balığı | 
| Fırında Levrek ve Barbun Balığı | 
| Fırında Levrek ve Barbun Balığı | 
| Fırında Levrek ve Barbun Balığı | 
| Fırında Levrek ve Barbun Balığı | 
Dilek'le Mutfakta

Olmazsa olmazımdır balık:))
YanıtlaSilLevreği de diğerlerini de fırın da yapıyorum uzun yıllardır (çok sevsem de :) kızartma yemiyoruz.
ellerinize sağlık afiyetler olsun.
Teşkrler Hatice hanımcım..kızarmanı n da yeri ayrı ama sağlık için fırın daha iyi tabiki..selamlar..çok t eşkrler canm
Sil