İç Baklalı Bebek Enginar Yemeği
11-05-2015İç Baklalı Bebek Enginar Yemeği |
Enginarın bol olduğu bu zamanlarda bol bol enginar tüketmeye çalışıyorum. Enginarın reçeli de yapılıyor fakat doğrusu ben hiç denemedim. Zeytinyağlı hali çok hoşuma gidiyor. Geçen hafta Urla'da Urla Belediyesinin düzenlediği Enginar Festivaline gidemedim diye çok hayıflandım. Birbirinden güzel, değişik enginar tarifleri vardı, gidenler görmüştür mutlaka.. Hayran oldum diyebilirim. Enginarı çok seviyor olmamdan kaynaklanan bir hayranlık bu herhalde.. Bir de iç baklalı halini seviyorum enginarın. Tarifim aşağıda arkadaşlar..
İç Baklalı Bebek Enginar Yemeği |
İç Baklalı Bebek Enginar Yemeği |
Malzemeler:
7-8 adet bebek enginar
200 gr. iç bakla
1 adet kuru soğan
4-5 diş sarımsak
1 fincan zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
2 adet limon
dereotu
tuz ve toz şeker
Yapılışı:
Bebek enginarların dış yapraklarından dört beş tanesini kopartın. Bıçakla ucundan ve altından kesip limonlu suya aktarın. Saplarını da atmayın ve kalın yerlerini soyup dilimleyin. Ayıklanmış iç baklaları da yıkayın. Bu arada soğanı yemeklik doğrayıp bir kenara koyun. Sarımsakları da ayıklayıp hazırlayın. Düdüklü tencereye ya da güveç tencereye Limonlu sudan çıkardığınız enginarları ve iç baklaları dizin. Üzerine doğranmış soğanlar ve sarımsakları ekleyin. Zeytinyağını gezdirip yeterince şeker ve tuzu da koyduktan sonra limon suyuyla sulandırılmış bir yemek kaşığı unu ilave edip düdüklünün kapağını kapatın. Tencereyi ateşe koyun ve düdüklü tencere ötmeye başlayınca altını kısıp 15 dakika pişirin.
Piştikten sonra kapağı açın ve ister sıcak ister soğuk servis yapın. Üzerine dereotu yakışır..Herkese afiyet ve şifa olsun..Sevgiyle.
İç Baklalı Bebek Enginar Yemeği |
İç Baklalı Bebek Enginar Yemeği |
İç Baklalı Bebek Enginar Yemeği |
İç Baklalı Bebek Enginar Yemeği |
İç Baklalı Bebek Enginar Yemeği |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşkrler canımmm..selamlar
SilSüper bir tarif. Her iki sebzeyide çok seviyorum. Güzel bir ikili olmuş. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilteşkrler Birgülcüm, çok lezzetli ama değil mi..babacım da hiç sevmezki.. sevgilerimle canm
SilEllerinize sağlık :)
YanıtlaSilteşkr ederim sedef hanımcım..selmalr
Silgeçen hafta yapacaktım ama enginarları Diyarbakıra yolladım:)) (Gelinkızım birkaçgünlüğüne gelip gitti bu hafta da koli yapıp birşeyler yolluyacağım yesinler bol bol:)) )
YanıtlaSilbu hafta yapılacak başka yolu yok.
oh oh ne güzel gelinkız da şanslı..sevgiler canım
Silelinize sağlık..
YanıtlaSilteşkrler Audrey ..)selamlar
SilDaha önce hiç denememiştim. Ama tüm sebzeleri severim. Bunu da en kısa zamanda deneyeceğim. Çok güzel bir tarif ellerinize sağlık :D www.acemiden.com
YanıtlaSilBirgün hanımcım..tavsiye ederim..çok teşkrler sevgiler
SilOhhh mis mis bende dün pazardan aldım bebek enginarı görünce dayanamadım.Ellerine sağlık çok iştah acıcı görünüyor sevgiler
YanıtlaSilTeşkrler Gültenciğim..ama var ya evde bir tekee ben yedim..ayy ne anlara onlar dimi ama..antisebzeciler..)
SilGüzel bir tarif. Hiç enginar pişirmemiştim.. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilaaaa Nahide hanımcım enginar hiç pişirmediniz mi cidden.. bu aralar pazarlarda bolca var mutlaka yiyin canm..teşkrler ve sevgilerle..
SilEllerine sağlık,şanslısınız tabi taze taze bulup pişiriyorsunuz :)
YanıtlaSilSevilciğim evet yaa şanslıyız, buralarda taze taze buluyoruz..hatta tarlasına bile dalabiliriz..yeni bir derin dondurucu alacağım bolbol koymak için..sana da yollarım canm..sevgiler
Silelinize sağlık, emek dolu bir lezzet olmuş
YanıtlaSilÇok mersi Elit stil..size de yolladım gitti...selamlar
SilEnginar kereviz bakla pırasa hiç anlaşamadığım ama faydalı tatlar ellerine sağlık
YanıtlaSilahhh kızsal şeyler işte bu olsa gerek..benm küçük kızım da senin gibi düşünüyor canım..ilerde seversin merak eteme..ben de öyleydim..sevgilerr
SilNefis bir zeytinyağlı oldu ellerine sağlık Dilekcim
YanıtlaSil