Şifalı Kek ( Isırgan, Kırmızı Pancar ve Bol Yeşillikli )
06-05-2015Şifalı Kek ( Isırgan, Kırmızı Pancar ve Bol Yeşillikli ) |
Bu güzel keki annem kadar çok sevdiğim Aynur annem için yaptım. O gün Aynur annemin evinde Bin Kitap Bin Dost Sitesinin üyeleri vardı. Onlarla tanışmaktan ve sohbet etmekten çok mutluluk duydum. Kekimi de pek beğenmişler sağ olsunlar. Aynur annemin mutlu olduğunu görmek beni daha da mutlu etti. Ona değer verildiğini hissettirmek benim başlıca isteğim ve umarım başarıyorum..Seviyor beni galiba..eşi de öyle..sanki annemlerin evindeymişim gibi rahatım oraya gidince..Sağolsun varolsunlar, her ikisine de ve sevgili binkitap bindost üyelerine de çok selamlar..hepinizi seviyorum. Sevmek ne güzel şey..
Keke gelinceee..
Biraz farklı, biraz şifalı olsun diyerek başladım yapmaya..:)
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
2 su bardağı mısır unu
3 su bardağı un
1 adet küçük pancar
yarım demet ısırgan otu
2 dal yeşil soğan
kıyılmış maydanoz
2 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
karabiber, pul biber
Yapılışı:
Yumurtaları kek çırpacağınız kabın içine kırın ve çırpın. Yağ, süt, yoğurt ekleyip iyice çırpın. Kırmızı pancarın kabuğunu soyun ve rendenin ince yeriyle rendeleyip kek karışımına ekleyin. Isırganı ayıklayıp yıkadıktan sonra kurutup incecik doğrayın ve bir çimdik tuzla ovun. Isırganı da ekledikten sonra karıştırmaya devam edin. Yeşil soğanı incecik kesip kıyılmış maydanozla beraber karışıma ilave edin. Karabiber, tuz, kabartma tozu ve pul biberi de ekleyin. Mısır unu ve unu eleyip karışıma koyun ve katı bir kıvam elde edin. Çok da katı olmasın ama..Bu keki göz kararı yaptım diyebilirim. Tamamen uydurma oldu ama sonuç mükemmeldi. Kekin kıvamı cıvık değildi, biraz katı olmalı diyerek yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün ve eşit dağılsın diye kalıbı hafifçe sallayın.
Şifalı Kek ( Isırgan, Kırmızı Pancar ve Bol Yeşillikli ) |
Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 40-45 dk. pişirin. Keke kürdan batırıp test yapın, yapışmıyorsa keki fırından alın ve ılınmaya bırakın. soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirip dilimleyin ve afiyetle yiyin.
Şifalı Kek ( Isırgan, Kırmızı Pancar ve Bol Yeşillikli ) |
Şifalı Kek ( Isırgan, Kırmızı Pancar ve Bol Yeşillikli ) |
Şifalı Kek ( Isırgan, Kırmızı Pancar ve Bol Yeşillikli ) |
Şifalı Kek ( Isırgan, Kırmızı Pancar ve Bol Yeşillikli ) |
Şifalı Kek ( Isırgan, Kırmızı Pancar ve Bol Yeşillikli ) |
Şifalı Kek ( Isırgan, Kırmızı Pancar ve Bol Yeşillikli ) |
Şifalı Kek ( Isırgan, Kırmızı Pancar ve Bol Yeşillikli ) |
Şifalı Kek ( Isırgan, Kırmızı Pancar ve Bol Yeşillikli ) |
Şifalı Kek ( Isırgan, Kırmızı Pancar ve Bol Yeşillikli ) |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
çok değişik bi tarif ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşşkrler canım..yiyenler pek beğendi bende öyle..kocaman sevgilerimi yolladım..selamlar
SilBu kekte neler yok ki..:)) Harika olmuş ellerinize sağlık..:)
YanıtlaSilVallahi öyle elieme ne geçtiyse katıverdim keke..şahane oldu cidden..teşkrler canımcım..
YanıtlaSililginç pancar nasıl olur kekte bilemedim
YanıtlaSilPancar diyimnce aklımıza hep turşu geldiği için yadırgamışsınızdır..hiç anlaşılmıyor ve gerçekten çok değişik, lezzetli bir tat bırakıyr kekde..
SilDilek mutfağa girince böyle alasını yapar ellerine sağlık.Renkler muhteşem görünüyor.
YanıtlaSilsüper, tadını çok merak ettik
YanıtlaSilhaydi üşenmeyin ve yapın..pişman olmazsınız..:) sevgiler
Silgerçektende dediğiniz gibi ellerinize sağlık
YanıtlaSilellerinize sağlık
YanıtlaSilteşkrler Sibel hanım..izmirden selamlar
SilDeğişik bir tat olmuş. Nasıl olduğunu düşünmedim. Denemek lazım.
YanıtlaSilBir güzellik hikayesi diyebiliriz..) sevgiler
SilEminim tadıda çok güzeldir,ellerine sağlık.
YanıtlaSil