Şifalı Kek ( Isırgan, Kırmızı Pancar ve Bol Yeşillikli )

21:16 Dilek Toksoy 15 Comments

06-05-2015



 Şifalı Kek ( Isırgan, Kırmızı Pancar ve Bol Yeşillikli )


Bu güzel keki annem kadar çok sevdiğim Aynur annem için yaptım. O gün Aynur annemin evinde Bin Kitap Bin Dost Sitesinin üyeleri vardı. Onlarla tanışmaktan ve sohbet etmekten çok mutluluk duydum. Kekimi de pek beğenmişler sağ olsunlar. Aynur annemin mutlu olduğunu görmek beni daha da mutlu etti. Ona değer verildiğini hissettirmek benim başlıca isteğim ve umarım başarıyorum..Seviyor beni galiba..eşi de öyle..sanki annemlerin evindeymişim gibi rahatım oraya gidince..Sağolsun varolsunlar, her ikisine de ve sevgili binkitap bindost üyelerine de çok selamlar..hepinizi seviyorum. Sevmek ne güzel şey..


Keke gelinceee..

Biraz farklı, biraz şifalı olsun diyerek başladım yapmaya..:)

Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı zeytinyağı

1 su bardağı süt

1 çay bardağı yoğurt

2 su bardağı mısır unu

3 su bardağı un

1 adet küçük pancar 

yarım demet ısırgan otu

2 dal yeşil soğan

kıyılmış maydanoz

2 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tuz

karabiber, pul biber

Yapılışı:

Yumurtaları kek çırpacağınız kabın içine kırın ve çırpın. Yağ, süt, yoğurt ekleyip iyice çırpın. Kırmızı pancarın kabuğunu soyun ve rendenin ince yeriyle rendeleyip kek karışımına ekleyin. Isırganı ayıklayıp yıkadıktan sonra  kurutup incecik doğrayın ve bir çimdik tuzla ovun. Isırganı da ekledikten sonra karıştırmaya devam edin. Yeşil soğanı  incecik kesip kıyılmış maydanozla beraber karışıma ilave edin. Karabiber, tuz, kabartma tozu ve pul biberi de ekleyin. Mısır unu ve unu eleyip karışıma koyun ve katı bir kıvam elde edin. Çok da katı olmasın ama..Bu keki göz kararı yaptım diyebilirim. Tamamen uydurma oldu ama sonuç mükemmeldi. Kekin kıvamı cıvık değildi, biraz katı olmalı diyerek yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün ve eşit dağılsın diye kalıbı hafifçe sallayın. 


Şifalı Kek ( Isırgan, Kırmızı Pancar ve Bol Yeşillikli )


Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 40-45 dk. pişirin. Keke kürdan batırıp test yapın, yapışmıyorsa keki fırından alın ve ılınmaya bırakın. soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirip dilimleyin ve afiyetle yiyin. 

Şifalı Kek ( Isırgan, Kırmızı Pancar ve Bol Yeşillikli )


Şifalı Kek ( Isırgan, Kırmızı Pancar ve Bol Yeşillikli )

Şifalı Kek ( Isırgan, Kırmızı Pancar ve Bol Yeşillikli )

Şifalı Kek ( Isırgan, Kırmızı Pancar ve Bol Yeşillikli )

Şifalı Kek ( Isırgan, Kırmızı Pancar ve Bol Yeşillikli )

Şifalı Kek ( Isırgan, Kırmızı Pancar ve Bol Yeşillikli )

Şifalı Kek ( Isırgan, Kırmızı Pancar ve Bol Yeşillikli )

Şifalı Kek ( Isırgan, Kırmızı Pancar ve Bol Yeşillikli )

Şifalı Kek ( Isırgan, Kırmızı Pancar ve Bol Yeşillikli )

                                           Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                      Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

15 yorum:

  1. çok değişik bi tarif ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşşkrler canım..yiyenler pek beğendi bende öyle..kocaman sevgilerimi yolladım..selamlar

      Sil
  2. Bu kekte neler yok ki..:)) Harika olmuş ellerinize sağlık..:)

    YanıtlaSil
  3. Vallahi öyle elieme ne geçtiyse katıverdim keke..şahane oldu cidden..teşkrler canımcım..

    YanıtlaSil
  4. ilginç pancar nasıl olur kekte bilemedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pancar diyimnce aklımıza hep turşu geldiği için yadırgamışsınızdır..hiç anlaşılmıyor ve gerçekten çok değişik, lezzetli bir tat bırakıyr kekde..

      Sil
  5. Dilek mutfağa girince böyle alasını yapar ellerine sağlık.Renkler muhteşem görünüyor.

    YanıtlaSil
  6. süper, tadını çok merak ettik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haydi üşenmeyin ve yapın..pişman olmazsınız..:) sevgiler

      Sil
  7. gerçektende dediğiniz gibi ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Yanıtlar
    1. teşkrler Sibel hanım..izmirden selamlar

      Sil
  9. Değişik bir tat olmuş. Nasıl olduğunu düşünmedim. Denemek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir güzellik hikayesi diyebiliriz..) sevgiler

      Sil
  10. Eminim tadıda çok güzeldir,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil