Patates Tostu

12:59 Dilek'le Mutfakta 9 Comments

14-08-2015
Patates Tostu


Patates Tostu

Hafta sonu geliyor.. Diyetteyim ama daha önceden yaptığım bu güzel lezzeti şiddetle tavsiye ediyorum. Sabah kalktınız ve duşunuzu aldınız, sonra havluya sarılıyken geçin mutfak tezgahının başın hazırlayın patates tostunun malzemelerini...Korkmayın en fazla 5 dakikanızı alacak..o pişerken tost makinenizde, siz üzerinizi giyinin ve hafta sonu kahvaltı sofranızı hazırlayın sevdiklerinize ve de kendinize..Umarım huzurlusunuzdur, umarım keyfiniz yerindedir..Değilse de güzel bir kahvaltı sofrası size mutluluk verecektir inanın..Haydiii


Malzemeler:

4-5 adet orta boy patates

1 çay bardağı rende kaşar peyniri

1 fincan kaşar loru

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

tuz, karabiber

1 tatlı kaşığı susam

1 tatlı kaşığı çörek otu

yağlı kağıt

Yapılışı:

Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun. Derin bir kaba peynirleri ve diğer malzemeleri koyun. Siz patatesleri rendelerken bir yandan tost makinesini çalıştırın ki ısınsın. Patatesleri rendeledikten sonra iyice karıştırın. 

Patates Tostu
Tost makinesine yağlı kağıdı serin ve üzerine patatesli harçtan bir kaşık yardımıyla döküp kağıtla kapatın. Tost makinesinin kapağını da kapatıp pişirmeye bırakın. Yaklaşık 15 dakikada pişiyor. İyice kızarmasını bekleyin yok sa güzel olmaz. Benim ölçülerle 2 kere bu küçük tost makinesinde pişirdim. Yani iki kişilik oldu, ehh biraz büyük olsa da bana tam yetti. Diğerini de kızım yedi..


Patates Tostu

Patates Tostu
İnanılmaz güzel eve doyurucu olan bu tarifi denemenizi öneririm, hem kolay hem lezzetli tariflerden. Kahvaltının dışında beş çayına da yakışır.

Herkese mutlu hafta sonları ve afiyetler dilerim. Huzurla kalın..
Patates Tostu

Patates Tostu
                                                    Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                               Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

9 yorum:

  1. Harika bir tost gerçekten. Ellerinize sağlık... Bizim evde de çok sevilir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkrler canm..benm kızlarda çok seviyorlar..arad bir yapmalı.. sevgiler..:)

      Sil
  2. patatesleri çiğden tost makinesinin arasında mı pişiricez
    ben de ekmeğin içine konulmuş zannettim çok değişik bir tarif yarın deneyeceğim :D bir de yağlı kağıdı tost makinesinin hem üstüne hem altına mı koyucaz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım, patatesleri çiğden rendeeliyoruz, tost makinesinin altı ve üstü de yağlı kağıtlı olacak..resimde görülüyor..ilgin için teşkrler canm..sevgiler

      Sil
  3. Canım ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor ama ben iki kere yaptım iki kerede beğenmedim o yüzdende hiç paylaşmadım .Ellerinize sağlık Damak tatları farklı oluyor .Dilekciğin Kaşar loru nedir belki sizinki o yüzden güzel lezzetli olmuştur.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güloannecim, yorumun için çok sağol, vallahi biz bayılıyoruz bu tosta..yani her sabah olsa yeriz..o derece...) tabi dediğin gibi dama tatdı başka oluyor..kaşar loruna geleince..Ege'de de var Karadeniz'de de..Kaşar peynirinin yumuşak hali..eriyince süper oluyor..istersen yollıyım sana canm..

      Sil
  4. çok güzel değişik bayıldım elinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Dilek hn elinize sağlık.simdi olsaydı çayımla yerdim.:-)

    YanıtlaSil