Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizmesi
30-09-2015Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizmesi |
Bu pişiriliş tarzı görsellik bakımından daha ön plana çıkıyor, yoksa tat aynı bildiğimiz taze fasulye yemeği.Misafirleriniz için sofranızda görsellik açısından bir alternatif olur belki sizin için, haydi bakalım deneyelim.
Malzemeler:
1 kilo taze fasulye
1 adet irice kuru soğan
2 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Fasulyelerin her iki uçlarını bıçakla yada elinizle kesip kopartın. Bütün şekilde kırmadan ayıkladığınız fasulyeleri yıkayıp geniş bir tencereye balık dizer gibi dizin. Üzerine doğranmış soğan ve domatesleri serpiştirin. Yağını, tuz ve şekerini de ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp önce harlı sonra kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra düz bir kapakla dikkatlice yemeği ters çevirip servis tabağına alın. Ben fasulye yemeğine hiç su koymam, kendi suyuyla pişer.
Buzdolabında bekletip bir gün sonra yenilen fasulyenin de tadına doyamam. Herkese afiyet olsun.
Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizmesi |
Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizmesi |
Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizmesi |
Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizmesi |
Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizmesi |
Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizmesi |
Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizmesi |
Dilek'le Mutfakta
Deliciosas, tienen un aspecto muy saludable. Un abrazo y que tengas un feliz día.
YanıtlaSilGracias saludos muchísimo sanas y deliciosas..
Silben de çok severim elinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım..selamlar
Sil