Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizmesi

14:54 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

30-09-2015

Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizmesi
Zeytinyağlı taze fasulye hastasıyım, ama fasulye lezzetli olacak. Öyle saman gibi tatsız fasulyeyle pişince hiç beğenmiyorum. Trabzon fasulyesini anmadan edemeyeceğim, bilenler bilir bizim oraların fasulyesini..Toprağından mı cinsinden mi bilmiyorum ama tadı çok farklı, çok lezzetlidir. 

Bu pişiriliş tarzı görsellik bakımından daha ön plana çıkıyor, yoksa tat aynı bildiğimiz  taze fasulye yemeği.Misafirleriniz için sofranızda görsellik açısından bir alternatif olur belki sizin için, haydi bakalım deneyelim.


Malzemeler:

1 kilo taze fasulye

1 adet irice kuru soğan

2 adet domates

1 çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kaya tuzu

1 tatlı kaşığı toz şeker

Yapılışı:

Fasulyelerin her iki uçlarını bıçakla yada elinizle kesip kopartın. Bütün şekilde kırmadan ayıkladığınız fasulyeleri yıkayıp geniş bir tencereye balık dizer gibi dizin. Üzerine doğranmış soğan ve domatesleri serpiştirin. Yağını, tuz ve şekerini de ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp önce harlı sonra kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra düz bir kapakla dikkatlice yemeği ters çevirip servis tabağına alın. Ben fasulye yemeğine hiç su koymam, kendi suyuyla pişer. 

Buzdolabında bekletip bir gün sonra yenilen fasulyenin de tadına doyamam. Herkese afiyet olsun.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizmesi

Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizmesi

Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizmesi

Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizmesi

Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizmesi

Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizmesi

Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizmesi
                                   Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                          Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

4 yorum:

  1. Deliciosas, tienen un aspecto muy saludable. Un abrazo y que tengas un feliz día.

    YanıtlaSil
  2. ben de çok severim elinize sağlık..

    YanıtlaSil