Sen Gidince..

17:30 Dilek'le Mutfakta 15 Comments

Yazarak kendini rahatlatanlardanım..





Yeni yıl daha ilk günden tuhaf ve şok olduğum olaylarla başladı. Şubat ayına girdik hatta onu da yarıladık sayılır.
Allahım hiç beklemediğim istemediğim duyguları yaşadım..Hazır değildim ki ben peşpeşe hepsine..
Bir Eylül fırtınası geçti yıllar sonra başımdan tepetaklak..bütün duygularım paramparça oldu sanki, neler oluyordu, neden neden..çok sevdiğim beni inanılmaz derecede şaşırttı..Algılamakta zorlandım, konduramadım, yara almasın istedim, bilemedim, hissettim ama diyemedim, yapamadım..

Hayatımın dönüm noktalarından birini yaşadım bir anda tepetaklak..şok olmak diye buna denirdi..kendime acımalar, sürekli ağlamalar, içini anlatamamalar, öfkelere mahkum olmuşluğum zamanlar..kısacası kendime çok zarar verdiğim dört ayı herhalde bir ömür unutmam. 2015'in son günü yaşadığım ve öğrendiğim hissettiğim o gerçekle yüzyüze geldiğimde ise tutamadığım gözyaşlarım, haykırışlarım intikam hislerim beni oldukça yordu..sanki ölü doğum yapmış gibiydim, o kadar yorgun ve acılıydım yani..Kendi kendimle hesaplaşma, geriye sarıp yaşadıklarımı değerlendirmelerim bitti çok şükür..Yine her zamanki gibi bu acıları yaşamayı ben kendim seçmiştim bile bile buna izin vermiştim. Gönül yarası geçer elbet..

İşime gücüme dönmem gerekiyor dediğim anda tüm acıların üzerinde çok büyük bir acı daha yaşadım. Acıların en büyüğü en zoru bu olmalı..al sana acıların en büyüğü..Hayatta en güvendiğim erkek..Babam vefat etmişti..

Tarih 13 ocak 2016...Mahvoldum, bittim ben, kimsesiz kalmış gibi hissediyor insan kendini babası gidince..Halbuki çok şükür annem hayatta , iki tane gül gibi kızım var, dostlarım var ama asla ve asla babamın yerini kimse dolduramaz ki...Allahım hazır değilim dedim, şaka olsun bu haber dedim..otobüste yolculuk bitmedi, gözyaşlarıma boğuldum..

Tam bir ay olmuş..yazmak istediğim çok şey var ama boğazımda düğümleniyor..Yemek bloğum ve ya etkinlikler hiç bir şey umurumda değil, kendime gelemedim hala..yaşıyorum ama daha söyleyeceklerim var....mütemadiyen ağladığımı düşünün..Devamı var..

                                                                                                       Dilek Toksoy

BENZER TARÄ°FLER

15 yorum:

  1. Çok zor Dilekciğim. Anne ve babalarımızın yokluğuna alışabilmek, söz konusu değil biliyorsun. Yaşarken, onları ölümsüz gibi hissetmemizin nedeni de bu zaten. Ne yazık ki; acı gerçeğimiz bu. Hepimizin misafir olarak, gelip geçtiği bu dünyadan, onlar da gelip geçtiler diyebiliyoruz sadece:( anacığına sarıl, onunla geçirebileceğin en uzun zamanı geçir. Çünkü gerçekten hayat çok kısa:( sabır diliyorum arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Desteğin için çok sağol Nilgünüm..kalbim acıyor, nasıl iyi olacak bilmiyorum..

      Sil
  2. Başınız sağolsun Dilek hanım. Okuyunca çok üzüldüm. Dayanmak için sabır diliyorum size ve ailenize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zülal hanım sağolun teşekr ederim, iyi ki varsınız

      Sil
  3. Başınız sağolsun Dilek Hanım. Sizlere sabır babanıza rahmet diliyorum..

    YanıtlaSil
  4. Baba baska bise, hele yoklugu! Sizi o kadar iyi anliyorum ki, bu zamanlarda en cok annenize ve cocuklariniza sarilin, insana en iyi gelecek sey annesi... Onu yanliz birakmayin. Ben 7 sene once aniden yasadim bu aciyi, dünyam durdu... Bir daha gülemem sandim, icimdeki alev bitmez sandim... Bunca sene gecmesine ragmen hala yazarken gozlerimdeki yaslar bitmiyor ama hayat devam ediyor. sizi sevenler icin hayata tuyunmaya iyi olmaya calismalisiniz. Hani derler ya sevdigini kaybedince, ilk gun insanin icinde 40 tane mum yanarmis zamanla tek tek sonermis o mumlar ama 1 tanesi hic bir zaman sonmezmis... Soyleyecegimiz hic birsey size teselli veremez biliyorum, ama yanliz degilsiniz. Sevdiklerinize daha sıkı sarilin. Babanizin mekani cennet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahu hanım sağolun, siz de biliyorsunuz işte yapacak bişey yok dua etmekten başka, annemi asla bırakmayız tüm kardeşler ona iyi baakacağız..o bize babmızın emaneti..saygı ve sevgiler

      Sil
  5. Her şey üst üste gelir derler sana da öyle oldu kuzum sabrın bol olsun nurlar içinde olsun tüm uğurladıklarımız.

    YanıtlaSil
  6. Hatice hanımcım sormayın yaa ama insan hayatı böyle işte..dönem dönem hepimiz yaşıyoruz bunları, yapacak bişi yok..çok üzüldüm ama toparlanıyorum şükürler olsun..sevgilerimi yolladım.

    YanıtlaSil
  7. Dilek'iiiiiimmm...canım arkadaşım...çok zor bilirim ben de 18 yıldır babasızım:((Allah sabır versin arkadaşım...babacığın nurlarda yatsın inşallah... sevgiler
    Selma'nın Organik Mutfağı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selmacım sağol bitanem, bu acı bir ömür süren bir şey..şaşkınım ve sanki kimsesiz...

      Sil
  8. Bu durumda ne söylesek boş olacak.Biliyorumki hiç bir söz hiçbir teselli acıları , hayal kırıklıklarını, kayıpları hafifletmeye yetecek kadar kuvvetli değil.Evet asla unutulmayacak yaşananlar ama acısı azalacak gün geçtikçe ama hiç bitmeyecek.Keşke elimizden birşey gelebilse sizin için.Yaralarınızı çabuk sarmanız dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekr ederim canm, biliyorum acılar zamanla azalıyor ama o arkamı dayadığım çınar yok artık..yüüzüm gülüyor amaa içim acılı hala..

      Sil
  9. Başınız sağ olsun, her ölüm erkendir. Hele ki kaybımız anne babaysa asla yerleri doldurulamaz. Ben babamı kaybedeli 16 yıl oldu. Her zaman aklımda içimde. Allah sabır versin, babacığınıza da Rabbim rahmetiyle muamele etsin. http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil