Karaciğeri Temizleyen Zengrey İçecek Tarifi

00:46 Dilek'le Mutfakta 8 Comments

05-04-2016



Zengrey




Yeniden merhaba..

bu gece kendim için yaptığım bir içeceğin tarifini paylaşmak istiyorum. Karaciğerin rahatlamasını sağlayan müthiş bir içecek bu..Adı da Zengrey..


Bu tarifi nerden buldum ben..? İnternette gezinirken kundo.co isimli bir sitede buldum. Karaciğerimde sorunu olan biri olarak doğal yöntemler arıyorum sürekli. En çok tükettiğim kefirden bıktım, ne zamandır içmiyorum. Karaciğerimizi yediğimiz içtiğimiz, ilaçtır, alkoldur, sigaradır, asitli, zehir saçan bilemediğimiz bir çok yiyecekleri yemeye aldırmadan harap ediyoruz tabi, özellikle gençken bunu anlamıyoruz da benim yaşlarıma gelince farkına varıyoruz ya da farkına varan varıyor ama geç oluyor. Lafı uzatmadan diyeceğim o ki; beslenmemize çok dikkat etmeliyiz, zaman eski zaman değil, doğal yiyecekler azaldı, her ne kadar organik tarım diye bir sektör olsa da ne kadarımız organik besleniyoruz acaba..? Benim en büyük hayalim bir çiftlik evim olsun, ben orada sebzemi, meyvemi, bakliyatımı her şeyi kendim yetiştireyim istiyorum. Tavuklarım olsun, tombul tombul ineklerim olsun, kuzular, keçiler...hayali bile güzel..Belli mi olur bakarsınız olur bir gün diyelim ve tarife geçelim.

Zengrey ismi nerden geliyor baktım Türkçede böyle bir sözcük yok zaten biliyorum.Canlı meyve sebze suyu çeşitlerinden bu karışıma verdikleri isim olmalı. 



Zengrey

Zengrey

Zengrey

Zengrey

Malzemeler:

1 kişilik

2 adet Kırmızı Greyfurt suyu

Yarım limon suyu

1.5 cm. soyulmuş taze zencefil

1 diş soyulmuş sarımsak

2 küp buz

1.5 tatlı kaşığı soğuk baskı zeytinyağı

Yapılışı:

Tüm malzemeyi robotta en yüksek devirde iyice çırpın. Daha sonra büyük bir bardağa doldurup dilerseniz nane ya da maydanoz vs ile tüketin. Ben ince bir süzgeçten süzdüm ve öyle içtim. Bu arada bu içeceği 7 gün yemekten 2.5 saat sonra, yatmadan 1.5 saat önce her gece tüketmek gerekiyor. Faydasını görmek için 7 günlük kürden sonra bir ay ara verilip tekrar yapılması öneriliyormuş. Ayrıca önemli bir hastalığınız varsa doktorunuza danışın, mesela kanser hastalarına, kemoterapi gören hastalara  önerilmez. Bunları bilip öyle içmelisiniz. Ben çok ilaç kullanan biri değilim ve bu kürü 7 gün deneyeceğim. Hadi bakalım kolay gelsin hepimize.

                                                                   Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                                                              Dilek'le Mutfakta




BENZER TARİFLER

8 yorum:

  1. ben de denemek isterim ama zeytinyağını duyunca bir tereddüt ettim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa olur mu ama..zeytinyağı şifadır ve inanın greyfurtla birleşince anlamıyorsunuz..tek başına içilmesi zor zeytinyağının kabul ama böylesini bir deneyin
      , zımba gibi olacaksınız, denedim ben..sevgiler

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun...
    http://fincanteyze.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fincan teyzeee çok teşekr ederim, sağolun..sevgilerimi yolladım.

      Sil
  3. denemeye değer mutlaka deneyeceğim teşekkürler ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. İlk kez duydum.
    karaciğer rahatsızlığı olması veya olmaması eğer faydalı ise içilmeli
    Tabi Yan etkisi yapmasa.
    saygıyla bilgi için.!

    YanıtlaSil
  5. İlk kez duydum.
    karaciğer rahatsızlığı olması veya olmaması eğer faydalı ise içilmeli
    Tabi Yan etkisi yapmasa.
    saygıyla bilgi için.!

    YanıtlaSil
  6. Çok hoşuma gitti. Ben de deneyeceğim. Özellikle sürekli içmek zorunda olduğum ilaçlar nedeniyle karaciğerimin biraz ilgiye ihtiyacı var :)

    YanıtlaSil