Kiraz Turşusu Kavurması
16-04-2016![]() |
Kiraz Turşusu Kavurması |
Sanırım çoğunuz bu tarifi bilmiyorsunuz ve hiç yemediniz.. Kulağa biraz ters gelse de denemeye değer bir tarif olduğu için sizinle paylaşıyorum.
Biz Karadenizlilerin yaptığı bir yemek çeşididir kiraz turşusu kavurması, bir kez yapın bakalım beğenirseniz her sezon dolabınızda bulunduracağınızdan eminim. Ben geçen yaz kiraz turşusu yapmıştım, nisan ayındayız şu an ve bir ay sonra yeni kirazlar çıkacak..İnanın ben unutmuşum kiraz turşumu..Bahar temizliği yaparken balkonun bir köşesinde unutmuşum ben o güzelim kiraz turşumu..Hemen seni kavurmalıyım dedim ve akşam için güzel bir seçeneğim oldu. Tarifime bakmanızı öneririm, sevgiler herkese..
Malzemeler: 1 kase kiraz turşusu ( turşu tarifi bu linkte )
![]() |
Kiraz Turşusu Kavurması |
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
karabiber, pul biber
Yapılışı:
Öncelik olarak kirazların saplarını ve çekirdeklerini çıkartın, sıcak suda bir kaç saat bekletip tuzdan arınmasını sağlayın. Daha sonra yıkayıp süzdürün. Tavaya yemeklik doğranmış soğanı koyun ve tereyağı, zeytinyağı karışımıyla soteleyin. Süzülmüş kiraz turşusunu ekleyip 5 dakika orta ateşte kavurun. Karabiber ve pul biber ekleyip servis tabağına alın ve afiyetle yiyin. Herkese afiyet olsun..Değişik tatlara şans verin..
![]() |
Kiraz Turşusu Kavurması |
![]() |
Kiraz Turşusu Kavurması |
![]() |
Kiraz Turşusu Kavurması |
![]() |
Kiraz Turşusu Kavurması |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
Duyulmamış bir tarif.. Ama farklı tatlar denemek her zaman için iyidir..
YanıtlaSilEllerinize sağlık...
Teşekrler canım, denemeniz dileğ,yle
SilDilek hanım ellerinize sağlık bende duydum ama yapma fırsatım olmadı hiç deneyip bloğumda da paylaşmak isterim sevgilerimle....
YanıtlaSilTeşekkür ederim Elif hanım, bilseniz benim de denemek istediğim ne çok tarif var..inşallah sırayla yaparız, sağlık olsun yeterki..sevgiler.
Sil