Kiraz Turşusu Kavurması

16:02 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

16-04-2016


Kiraz Turşusu Kavurması
Değişik Tatlara Bir Şans Verin !
Sanırım çoğunuz bu tarifi bilmiyorsunuz ve hiç yemediniz.. Kulağa biraz ters gelse de denemeye değer bir tarif olduğu için sizinle paylaşıyorum.
Biz Karadenizlilerin yaptığı bir yemek çeşididir kiraz turşusu kavurması, bir kez yapın bakalım beğenirseniz her sezon dolabınızda bulunduracağınızdan eminim. Ben geçen yaz kiraz turşusu yapmıştım, nisan ayındayız şu an ve bir ay sonra yeni kirazlar çıkacak..İnanın ben unutmuşum kiraz turşumu..Bahar temizliği yaparken balkonun bir köşesinde unutmuşum ben o güzelim kiraz turşumu..Hemen seni kavurmalıyım dedim ve akşam için güzel bir seçeneğim oldu. Tarifime bakmanızı öneririm, sevgiler herkese..

Malzemeler: 1 kase kiraz turşusu ( turşu tarifi bu linkte )


Kiraz Turşusu Kavurması


1 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

karabiber, pul biber

Yapılışı:

Öncelik olarak kirazların saplarını ve çekirdeklerini çıkartın, sıcak suda bir kaç saat bekletip tuzdan arınmasını sağlayın. Daha sonra yıkayıp süzdürün. Tavaya yemeklik doğranmış soğanı koyun ve tereyağı, zeytinyağı karışımıyla soteleyin. Süzülmüş kiraz turşusunu ekleyip 5 dakika orta ateşte kavurun. Karabiber ve pul biber ekleyip servis tabağına alın ve afiyetle yiyin. Herkese afiyet olsun..Değişik tatlara şans verin..


Kiraz Turşusu Kavurması

Kiraz Turşusu Kavurması

Kiraz Turşusu Kavurması

Kiraz Turşusu Kavurması



                                 Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                         Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

4 yorum:

  1. Duyulmamış bir tarif.. Ama farklı tatlar denemek her zaman için iyidir..
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Dilek hanım ellerinize sağlık bende duydum ama yapma fırsatım olmadı hiç deneyip bloğumda da paylaşmak isterim sevgilerimle....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Elif hanım, bilseniz benim de denemek istediğim ne çok tarif var..inşallah sırayla yaparız, sağlık olsun yeterki..sevgiler.

      Sil