Midye Enginar Dolması
26-04-2016![]() |
Midye Enginar Dolması |
![]() |
Midye Enginar Dolması |
![]() |
Midye Enginar Dolması |
Malzemeler:
İrisinden sakız enginar yaprakları
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı un
İç malzemesi:
1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı, aslında salça konmaz ama ben koydum )
tuz, karabiber, pul biber
bir tutam dereotu
bir tutam maydanoz
bir tutam taze nane
1 adet limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Enginar yapraklarını yıkayıp derin bir kabın içine alın ve içine üstünü geçecek kadar su koyun. Kararmamaları için bir limon suyu ve bir yemek kaşığı un koyup karıştırın ve bir kenara alın.
![]() |
Midye Enginar Dolması |
![]() |
Midye Enginar Dolması |
![]() |
Midye Enginar Dolması |
![]() |
Midye Enginar Dolması |
![]() |
Midye Enginar Dolması |
![]() |
Midye Enginar Dolması |
![]() |
Midye Enginar Dolması |
![]() |
Midye Enginar Dolması |
![]() |
Midye Enginar Dolması |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: