Kaparili Kabak Silme Salatası

22:55 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

05-09-2016


Merhabalar..
Kaparili Kabak Silme Salatası
Bu akşam eve 9 da geldim ve karnım da bir aç bir aç anlatamam. Otobüste bir Allahın kulu yer vermedi diye de sinirlendim. Erkekler oturuyor, kadınlar ayakta..işe bak..çok ayıp çook..Her neyse bu da bir kültür meselesi..İzmir çok modern bir yer fakat bu konuda bence çok geri kalmışlar, ya da bencillik, rahatlık var. Neyse efendim bir yandan siteden bir yerlerden kavga sesi geliyor ve ben konsantre olmakta güçlük çekiyorum.

Hemen sizinle paylaşmak istedim tarifimi. Dünden haşladığım kabakları salata yapacaktım ve dün vaktim olmamıştı. Hemen eve geldiğimde 5 dakika içerisinde bu salatayı yapıp mideme indirdim.Dolu dolu doydum diyebilirim. Meze olarak da tüketilebilir..

Kaparili Kabak Silme Salatası


Şimdi size biraz Kapariden bahsetmek istiyorum. Kapari ( spinoza ya da Ovata ) içerisinde Flavonoid, kuersetin,kaemperefol bulunan bitkisel bir ürün..Özelliği ise içerdiği antiokdisanlar sayesinde serbest radikal olarak bilinen ve hücrelere zarar veren maddeleri etkisiz hale getiriler. Doğal olarak yani katkısız, vücudumuza kuvvet verir, yorgunluğu alır. Kalp hastalıkları ve özellikle akciğer kanserinin önlenmesinde büyük katkısı olan Flavonoidlerin bu bitkisel gıdada fazlasıyla olması açısından çok faydalı olduğu bilinmektedir. Antitümör etkili olarak da adlandırılan kapari, karaciğer dostu ve kan hastalıklarında da kan yapıcı etkisi dolayısıyla çok faydalıdır. Bunun yanı sıra Multipl Skleroz yani MS hastalarınında kurtarıcısıdır. Mide ülseri, sindirim sistemi hastalıkları, romatizmal hastalıklar, iskorbit, gut ve hemeroid hastalıklarında çok faydalı olup idrar söktürücü,cinsel gücü artırıcı, solucan ve parazit düşürücü özellikleri de bulunmaktadır. 

Bu kadar çok faydası olan bu değerli gıdayı kullananlar ise pek az..Ben kapariyle açıkcası geçen yıl Blooger buluşmamızda bize sponsor olan Susitaş'ın sayesinde tanıştım. Susitaş su ürünleri satan ve daha çok ihraç eden İzmirli bir firma.Bizlere hediye ettiği Kapari turşusu harika bir ürün. En çok salatalarda kullanılan bu ürün salatalara inanılmaz lezzet katıyor. Lezzetinden ziyade vücudumuza verdiği faydaları şimdi bildikten sonra bence daha sık kullanacaksınız. Ben biraz araştırıp sizin için kapari hakkında küçük bir yazı toparladım. 

Şimdi gelelim Kaparili Kabak salatamıza....)

Kaparili Kabak Silme Salatası


Malzemeler:

2 adet kabak

bir tutam maydanoz

1 tutam nane

1 tutam dereotu ( bende yoktu ama siz koyun )

1 kase kadar yoğurt

2 tatlı kaşığı mayonez

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı nar ekşisi

tuz, karabiber

dilerseniz biraz da çörek otu koyulabilir.

Yapılışı:

Kabakları yıkayın ve dış kabuklarını traşlayın. Kabak soyma aparatınız vara sa , yok sa keskin bir bıçakla da olabilir..
Kaparili Kabak Silme Salatası


Kabakları uzunlamasına incecik dilimleyin. Daha sonra bir tencereye bir su bardağı su koyup ya da buharda pişirme yöntemiyle kabakları çok hafif haşlayın.

Haşlanan kabakları tencereden alıp bir süzgece koyun ve süzülmelerini bekleyin. Süzülen kabakları salata tabağına yayın. Üzerine maydanoz, nane, dereotu kıyıp serpin. Tuz, karabiber ekledikten sonra üzerlerine yoğurt ve mayonezi döküp bir kaşıkla karıştırın. Son olarak nar ekşisi ve zeytinyağı gezdirip masanıza koyun ve afiyetle yiyin. Ben bu akşam sırf bu salatayla doydum. Hem fazla kalori almadan hem de sağlıklı beslenmiş oldum. Tavsiyeme uyun ve Kapariyi hala mutfaklarınıza sokmadıysanız  artık bundan sonra mutlaka sokun, benden demesi ..

Herkese sağlıklı ve afiyet dolu mutlu günler diliyorum.

Kaparili Kabak Silme Salatası

Kaparili Kabak Silme Salatası

Kaparili Kabak Silme Salatası

Kaparili Kabak Silme Salatası


                                    Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                        Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

0 yorum: