Gül Reçeli
Merhabalar..Youtube kanalıma ücretsiz abone olarak, yüzlerce yemek ve tatlı tarifi videolarımı izleyebilirsiniz. |
Gül Reçeli |
Malzemeler:
Kızın evinde olduğum için gülleri tartamadım ve avuç hesabı yaparak şekerini ayarladım.
Avucumla 10 avuç gül yaprağı
her avucuma bir su bardağı toz şeker , yani 10 avuç 10 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Ayrıca gül yapraklarını şekerle ovalamak için 1 su bardağı şeker
1 adet limon suyu
Yapılışı:
Güllerin yapraklarını ayıklayın ve süzgece koyup nazikçe yıkayın. Suyu süzülünce 1 su bardağı şekerle hafifçe ovalayın. Yarım limon suyu ekleyip karıştırın ve bu şekilde bir gece bekletin. Ertesi gün şekeri ve suyu pişirme kabına alın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını biraz kısın. Şerbet hafif koyulaşmaya başlayınca gül yapraklarını koyun ve karıştırın. Ocağın altını açıp ara ara karıştırın. Reçel kıvamını almaya başlayınca limon suyunu da ilave edip bir taşım daha kaynatın ve ocağın altını kapatın. Sıcakken temiz, kuru kavanozlara boşaltıp kapaklarını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Bir gün bekletip karanlık ve serin bir yerde muhafaza edin. Afiyet olsun.
Gül Reçeli |
Gül Reçeli |
Gül Reçeli |
Gül Reçeli |
Gül Reçeli |
Gül Reçeli |
;
"Sevgiyle Pişen Yemeklerden"
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: