BİR Etobur'un Rüyası ŞEHZADE CAĞ KEBAP

02:40 Dilek'le Mutfakta 0 Comments


Şehzade Cağ Kebap
Şehzade Cağ Kebap
Şehzade Cağ Kebap


Favori mekanlarımdan birini daha paylaşmak istiyorum. İstanbul'un en kalabalık, en sirkülasyonu çok olan semtlerinden Sirkeci'de Hocapaşa mahallesi, Hocapaşa lokantalar sokağında bulunan enfes lezzetleri olan, etin etli hali bir et lokantası Şehzade Cağ Kebap'a götüreceğim sizi..
Şehzade Cağ Kebap

Şehzade Cağ Kebap

Şehzade Cağ Kebap

Şehzade Cağ Kebap

1989 yılında kurulmuş, methini pek çok kere duyduğum bu et lokantasına gidip o güzel çağ kebabını ve yandaşlarını yiyip deneyimledim. Doğruya doğru, etin lezzeti ve pişirimi mükemmeldi. Mekan, sokağın hemen girişinde iki katlı, dışarıda da masaları olan 40 kişi kapasiteli bir et lokantası. Her zaman ana baba günü gibi kalabalık, vızır vızır insan kaynıyor, müşterilerin biri gidip biri geliyor maşallah Allah bozmasın. 
Mekanın genel görünümü gayet hoş, içerisi dışarısı tertemiz onca kalabalığa rağmen, çalışanlar arı gibiler, vızır vızır..
Gelelim lezzetlerin hikayesine..

Cağ kebap incecik kesilip, kesilen yerin arka kısmı közde çok azz pişiriliyor ve sıcak sıcak servis ediliyor. Cağ ismini ,Cağ ve ya Bico denilen şişlere geçirilerek yapıldığı için almış.
Şehzade Cağ Kebap

Şehzade Cağ Kebap
Acılı ezme muhteşemdi.. 
Şehzade Cağ Kebap

Şehzade Cağ Kebap

Şehzade Cağ Kebap

Şehzade Cağ Kebap

Şehzade Cağ Kebap

Şehzade Cağ Kebap

Şehzade Cağ Kebap

Şehzade Cağ Kebap

Şehzade Cağ Kebap

Şehzade Cağ Kebap

Şehzade Cağ Kebap

Şehzade Cağ Kebap

Ocakta koskocaman et döneri yine vızır vızır dönüyor. Bu vızır vızırı pek kullandım ama aklımda kalan tanım "vızır vızır" oldu. Çağ kebabın Erzurum'un Oltu ilçesinde meşhur olan, oğlak veya kuzu etiyle yapılan bir lezzet olduğunu biliyorum fakat hiç bu kadar güzelini yememiştim gerçekten. Etler bir gün önceden soğan, tuz, karabiber ve reyhanla marine edilip bekletiliyor. Dik değil de yatık biçimde olan şişe geçirilip odun ateşinde pişiriliyor. Şişlerin tanesi 10 tl ve yanında salatası, acılı ezmesi, turşusu, ayranı, yoğurdu ve de Erzurum kadayıf dolmasıyla kişi başına 50 tl ödeyip mekandan tıka basa doyup ayrılıyorsunuz. Hep deriz ya, güler yüzlü mekan sahipleri diye..Bir mekanda olmaz sa olmazımdır, önce güler yüz, ilgi alaka ve hızlı servis..Servis mükemmel işliyor. Siparişiniz en fazla 5 dakikada masanızda. 
Sahibi Erzurum'lu Özkan bey ve ortağı bu işi 30 yıldır yapıyorlar. Daha önce Kadıköy'de işlettikleri mekanı Sirkeci'ye taşımışlar. İşlerinde ustalar..Erzurum insanının o misafir perver hallerini hissedebiliyorsunuz. Zaten her yörenin lezzetini gerçek sahipleri yapınca güzel oluyor bence.


Şehzade Cağ Kebap
Çok lüks bir yer değil belki ama çok lüks lezzeti var bu çağ kebabın...benden demesi..Ayrıca hızlı paket servisi de var.
Ne demiştik, klişe olacak ama " yolunuz düşer bir gün mutlaka, uğrayıverin Şehzade Çağ Kebap Salonuna
Haydi kalın sağlıcakla..
                                          Lezzet Gezgini Dilek Toksoy

NOT,. Mekan videom bu linkte, bir tıkla seyredebilirsiniz. Kanalıma abone olmayı unutmayın lütfen..Teeşekkürler
https://youtu.be/w5NENGrsRXU

ADRES: Hocapaşa mahallesi hocapaşa sokak no:4
Sirkeci, Istanbul, Turkey
Şehzade Cağ Kebap
 (0212) 520 33 61

BENZER TARİFLER

0 yorum: