Karabuğday ( Greçka ) Salatası

20:35 Dilek'le Mutfakta 0 Comments


Karabuğday ( Greçka ) Salatası 


Merhabalar..
Size çok lezzetli ve aynı zamanda da çok sağlıklı bir tarif vereceğim. Karabuğday, diğer adıyla Greçka tahıl benzeri bir bitki olarak biliniyor. Türk mutfağında ağırlıklı olarak kullanılmasa da son yıllarda sağlıklı olduğu için hızla tüketilmeye başlanmıştır. Özellikle besin değerinin çok yüksek olması vejeteryanlar için  çok öncelikli bir seçenek olmuştur. Glutensiz beslenmede en çok tercih edilen bir bitkidir.
Doğrusunu isterseniz buğdayın kara halini annemin evinde görmedim. Sarı buğday olarak tavuklu buğday aşı yapardık ya ada aşurede kullandığımız buğday, çorbalarda kullandığımız haliyle biliyorum ben. Ama Kara buğday denen bir şey var ve bunu bilmeyenler mutlaka öğrensinler, tüketmeye başlasınlar. Çünkü gerçekten çok faydalı..Mesela en çok yüksek tansiyon, şeker ve kalp hastalarına önerilir. Zayıflamaya yardımcıdır. Lif oranı fazla olduğundan tok tutar. Tadı ise kokusuz ama bulguru andırır. Salata olarak tüketmenin dışında pilav gibi de pişirilir. Dolma harcına konulabilir.
Benim damak zevkime çok uygun, hem besleyici hem sağlıklı..Beyaz pirinç pilavından daha lezzetli..
Siz de mutlaka mutfağınızda kara buğday kullanın, faydalarını göreceksiniz.
Şimdi gelelim tarife:
1 su bardağı karabuğdayı yıkadıktan sonra ılık suda akşamdan bekletin. Daha sonra süzüp düdüklüde 2 su bardağı suyla yumuşayıncaya dek haşlayın. İyice haşlanan karabuğdayları hafif suyuyla beraber salata tabağına alın. İçine yine ıslatıp yumuşattığınız domates kurusu, taze yeşillik ne varsa maydanoz, nane, roka, haşlanmış mısır, ceviz, fındık, tuz, karabiber, zerdeçal, kimyon, zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu koyarak iyice harmanlayın. Salatanız hazır, afiyetle yiyin.
Salatanın videosu youtube kanalımda var, izlerseniz ve yorum yazarsanız sevinirim.
https://youtu.be/3yi0nQTAGzIhttps://youtu.be/3yi0nQTAGzI

Karabuğday ( Greçka ) Salatası 


BENZER TARİFLER

0 yorum: