Fırında Çipura Balığı Tarifi

11:30 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

15-01-2013
Fırında Çipura Balığı Tarifi 
Bu özel tarifi çok sevdiğim bir arkadaşımdan aldım ve denedim. Hiç bu kadar lezzetli balık yememiştim doğrusu. Hem hafif hem lezzetli bir tarif. Balık yemek benim yemek kültürümün en bilindik ve en popüler gerçeğidir. Karadenizli olduğum için balıkla içiçe büyüdük, beslendik. Sabah kahvaltı da bile yiyebilirim.

Bu tarifi pişirdim ve çok lezzetli bulduğum için sizlerle paylaşmak istedim. 


Malzemeler:
İki kişilik bir menü için
2 adet orta boy Çipura balığı
2 adet domates
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
6 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tereyağı
alüminyum folyo kağıdı

Yapılışı:

İlk iş olarak temizlenmiş balığın her iki yanından süzgeçlerinin altından bıçakla derin bir çizik atın. Çizik attığınız yerlere ayıkladığımız sarımsakları koyup sıkıştırın. Balığın her yerini tereyağıyla yağlayın.
Soğanların kabuğunu soyup yıkadıktan sonra yuvarlak şekilde kesin. Aynı şekilde havuçları da yuvarlak kesin. Domatesleri yıkayıp halka şeklinde doğrayın.
Fırın tepsisini alüminyum folyoyla kaplayın.Üzerine kestiğiniz soğanları ve havuçları dizin.Yağladığınız  balıkları soğanların ve havuçların üzerine koyun. Balıkların üzerini geri kalan soğan,havuç,domates,maydanoz ve limon dilimleriyle  kaplayacak şekilde döşeyin.Tepsinin üzerini tekrar alüminyum folyoyla kaplayın.Folyoyu kenarlarından hava almayacak şekilde sıkıştırın. Üstüne döşediğiniz folyonun ortasından bıçak ucuyla çok küçük bir delik açın.( buharın çıkması için ) Yemeğimiz fırına verilmeye hazır. 200 derecede alt üst sıcaklıkta 40 dk. pişirmek yeterlidir. Piştikten sonra servis tabağına alın ve bol salatayla yiyin.

Çipura balığı
Çipura balığı
Çipura balığı
Karışık Salata
                                                                   AFİYET OLSUN
                                                                                            DİLEK'LE MUTFAKTA




BENZER TARİFLER

2 yorum: