Fırında Peynir Soslu Ekmek Dilimleri

21:07 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

Fırında Peynir Soslu  Ekmek Dilimleri
Bugünlerde bayat ekmeği değerlendirmek için bir çok kampanya ve reklam görüyoruz. Ben her zaman ekmek israfına karşı oldum. Özellikle çocuklara bayat ekmek yediremiyoruz. Çöpe atılan her bir dilimi düşünmeli bence. Dünyada o kadar çok aç insan var ki. Bunu düşünerek bayat ekmekleri değerlendirmemiz gerekiyor. Şahsen ben ekmeği az yiyen biriyim ve buğday ya da çavdar ekmeğini tercih ediyorum. Onların da bayatlarından faydalanıyorum ve yeniden yenir hale getirmeye özen gösteriyorum. Hiç bir şey yapamasam kızartıp blenderdan geçirip galeta ununa çeviriyorum. Çocuklarım küçükken özellikle pazar sabahları yaptığım bu leziz ekmek dilimlerini herhalde her anne yapıyordur. 

Malzemeler:
Bayatlamış ekmek dilimleri
2 yumurta
1 fincan süt
1 fincan yoğurt
1 fincan sıvıyağ
tuz,  karabiber
pul biber
2 fincan kaşar loru
derotu
Yapılışı:
Yumurtaları derince bir kabın içine kırın. Bütün malzemeleri koyup iyice çırpın. Yağlanmış fırın tepsisine bayat ekmek dilimlerini dizin. Üzerlerine bu sostan kaşık yardımıyla dökün, her yerini kaplasın, ekmekler iyice ıslansın. Önceden ısıttığınız 150 derecelik fırında 15 dk pişirin ve servis tabağına alıp sıcak sıcak servis yapın. Yanında peynir, zeytin ve reçelle kombin yapın.


Fırında Peynir Soslu  Ekmek Dilimleri
                                       SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
                                                             DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. ben de çok yapıyorum bunu nefis oluyor bir de kırmızı biber ekliyorum :) bayat ekmekleri değerlendirmek için çok güzel bir yöntem gerçekten ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. teşekürler Boşnak Kızı..beğendiğine sevindim..sevgilerimle..

    YanıtlaSil