Kadınlar Günü Pastası ( 8 Mart Keki )

18:43 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

Kadınlar Günü Keki ( 8 Mart Keki )
Yarın 8 Mart Kadınlar Günü. Tam bende bugün için özel bir yemek yapayım dedim , imdadıma Azerbaycan'lı bir arkadaşım yetişti. Kendisi Adapazarı'nda oturuyor ve orada bir Türkiyeliye aşık olmuş evlenip buralara gelmiş. Gülercim çok güzel Azeri yemekleri yapar. Bugüne özel ablası Sabina Safarova bize 8 Mart pastası yapmış. Biraz değişik, çünkü arasına sürdükleri krema  ya da bizim bildiğimiz krem şantiden farklı bir malzeme kullanmış. Adı Moloko,  Azerbaycan'da evin altındaki bakkala sorsan alabileceğin, orada herkesin çok tükettiği bir sütlü malzemeymiş. İçinde sadece şeker ve süt bulunan fakat içindeki su çektirilerek bal kıvamına gelmiş tatlı bir içecek, pek de içeceğe benzemiyormuş, tuhaf bir şey diye adlandırıyor. % 100 değil, % 180 süt içiyorsunuz. Çok da kilo aldırırmış söyliyim. Tabi biz Türkiye'de bu Moloko denen şahane şeyi bulamayız. O yüzden size başka tarifle yazacağım. 
Bu arada tüm emekçi kadınlarımızın Kadınlar Gününü kutluyorum ve kadının ezilmediği, hak sahibi olduğu, şiddetten uzak, hür ve onurlu yaşayabileceği bir dünya , yaşam diliyorum tüm içtenliğimle. Dilemekle olsaydı diyorum ama umut etmekten başka yapacak bir şey yok derken, haklarımızın peşinde inatla durmalı, kendimizi her daim yetiştirmeye devam etmeliyiz. Sessiz kalmadan, geleceğe güvenle bakarak..

Malzemeler:
Kek malzemesi için:
7 adet yumurta sarısı
125 gr. toz şeker
100 gr. tereyağı
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için:
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yumurtanın beyazı
2 yemek kaşığı un
100 gr. teryağı
Üzeri için:
300 gr. bitter çikolata

Kadınlar Günü Keki ( 8 Mart Keki )

Kekin yapılışı:
Yumurta sarılarını toz şekerle iyice çırpın. Sonra unu, eritilmiş tereyağını, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin. Yuvarlak bir kek kalıbına eşit şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece ısıdaki fırında 40 dk pişirin. Kek piştikten sonra soğuması için bekletin. Soğuduktan sonra bıçak yardımıyla keki ortadan ikiye ayırın.

Kadınlar Günü Keki ( 8 Mart Keki )

Kremanın yapılışı:
Yumurta beyazlarını mikserle iyice çırpın. 2 yemek kaşığı unu ekleyip çırpmaya devam edin.  Bir tencereye sütü ve şekeri koyup kaynatın. Daha sonra yumurta beyazı ve un karışımını ekleyin, bir taşım kaynatın. Kremayı soğumaya bırakın. İyice soğuyunca içine tereyağını ekleyin ve beyazlaşana dek mikserle çırpın.
Hazırladığınız kremayı kestiğiniz kekin ortasına eşit şekilde yayın ve buzdolabında 2 saat bekletin.
Üst kremanın yapılışı:
300 gr. bitter çikolatayı buharda benmari usulü eritin. Kekin üzerine sıcakken döküp şekillendirin.

Kadınlar Günü Keki ( 8 Mart Keki )

 Dilerseniz üzerine şekerlemelerle süsleyin. Sabina Hanım 8 Mart  yazmış. Ellerine sağlık Sabina'cığım. Bir gün Azerbaycan'a geliriz inşallah ve senin güzel pastalarından yeriz. Ben bu pastayı en kısa zamanda yapacağım söz. Herkese afiyet olsun.
Alın size Azeri Pastası, Kadınlar gününe özel..


                                                    SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
                                                             DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık.. Çok anlamlı ve lezzetli bir pasta olmuş.. Çok beğendim.. Sevgiler.. İzmirdenlezzetler

    YanıtlaSil
  2. Yorumunuz için çok teşkrler

    YanıtlaSil
  3. Dilek;
    Çok hoş görünüyor, ellerine sağlık :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil