DOĞUM GÜNÜM

01:47 Dilek'le Mutfakta 14 Comments


Bugün 27 mayıs, benim doğum günüm. Çocukluğumdan alışığım bu özel günü kutlamaya, sağolsun annem her doğum günümde pastamı yapar, arkadaşlarımı çağırırdı. Derken...kızlarım geldi yanıma bana sarıldılar ve doğum günümü kutladılar. İyi ki doğmuşum ve ben doğmasaydım onlar da doğmaz mış dediler. Annem akşamdan aradı beni..doğum günümü kutladı. "  Kaç yaşına girdim ben annecim" diye sordum, bilemedi, hatırlayamadı..Ben de 47 deyince.." aaa o kadar oldun mu kızım " dedi, inanamadım. Kadına az çektirmedim tabi, yılları unutmuş, aklı sürekli bendedir. Canım annem, bilseydik kader bize neler edecek..kim ister ki doğmayı. şimdi kalkıp hayatımı sorgulayacak değilim, ama tek pişmanlığım var hayatta onu da bilen biliyor. Kendimi seviyorum, her zaman enerji doluyum, daima yaşayacak bir neden bulabiliyorum. 47 yaşıma geldiğime de inanamıyorum. Ben hala kendimi 17 yaşında hissedebilen küçücük bir kızım galiba. Deli doluyum, kalbimde inanılmaz bir sevgi yoğunluğu var. Beni sevenler var çok şükür, benimde sevdiklerim var. Bunun dışında en önemlisi sağlık tabi. Benim yaşımda bir çok arkadaşım sağlık sorunlarıyla uğraşıyor, ya da hayatlarından bezmişler. Benim de arada sağlık sorunlarım oluyor ama çok şükür bezdirecek kadar değil, inşallah da olmaz. 47. yaşımda kızımı evlendireceğim kısmetse, onun hazırlığı var ve duygusallığı tabiki. Hayatımın bu evresine eskisi kadar olmasa da yine yoğunum, yine birşeyler yapabiliyorum. Hep beni ürkütürdü 40lı yaşlar. Aslında kadınlığımızın en olgun, en güzel dönemi bence. Fakat 50 yaşıma gelmeyi de istemiyorum bir yandan. 40 yaşına girdiğim günkü endişeyi yaşayacağımı sanıyorum çünkü. Yıllar geçiyor, yaşlanıyoruz ya da yaş alıyoruz diyelim. Kendime iyi bakmaya çalıştım ömrüm boyu, ama çok fedakarlık yapmanında aptallık olduğunu öğrendim. Şimdi diyoruz ya hep kendim için yaşayacağım, yok yine öyle olmuyor, olmuyor. Hayatımızda yakınlarımız olduğu sürece, hele de bir anneyseniz olmuyor.
Mutluyum aslında, gerçekten mutluyum. Hayatımda diken gibi batan olumsuz insanları bertaraf ettim. Çok yol aldım, çok şey öğrendim. Yaptıklarımdan, yaşadıklarımdan pişman değilim, bir tek şey dışında. Ona da kader diyorum. Allah bana ne kadar ömür biçmiş bilemem ama bundan sonra yaşayacağım ne kadar yıl varsa o yılların eskiyi aratmamasını, hayallerimin ve umutlarımın her daim devam etmesini kendim için diliyorum. Çünkü hayat umut ettikçe var...


DİLEK TOKSOY

BENZER TARİFLER

14 yorum:

  1. Canim saglik huzur dolu bir ömür diliyorum dogum günün kutlu olsun hayirli aksamlar

    YanıtlaSil
  2. ÇOK TEŞEKKÜRLER GÜZEL YORUMUN İÇİN..İYİ GECELERRR

    YanıtlaSil
  3. Dilek Hanım ne kadar güzel bir yazı olmuş okurken sanki bu yazı bana yazılmış dedim.. Sanki beni anlatır gibisiniz.. Ben de 44 yaşındayım yıllar geçip gidiyor iyisiyle kötüsüyle. Ama dediğiniz gibi çok şükür sağlığımız yerinde sevdiklerimiz yanımızda. Benim de bir kızım var 19 yaşında ve bir annecik var 76 sında benden dinç ama maşallah.. Benim de tek yapmak istemediğim şey hayatımda ama ona da ben kader diyorum dediğiniz gibi..
    Allah sevdiklerinizle birlikle, sağlıklı yaşlanmayı, yaş almayı nasip etsin. Kızınızın da mürüvvetini göstersin inşallah..
    Ama maşallah diyeyim son olarak 47 değil 30 larında gösteriyosunuz. İçinizdeki güzel enerji yüzünüze yansımış..:))
    Çok çok selam ve sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok naziksin canım, çok teşşkr ediyorum..Dediğim gibi umutlar hiç bitmesin..annenize selamlar..yaşımızın kıymetiini bilelim..sevgileriimi yolluyorum

      Sil
  4. Sağlıklı, mutlu nice yaşlara:))) Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. Dilekciğim en güzel yaşlarını yaşıyorsun emin ol buna:)) 40 ile 50 arasını ben çok sevmiştim:) Deneyimlerin verdiği olgunluk, bizleri başka bir pencereden bakmaya yöneltiyor.:) Mutlu, sağlıklı ve sevdiklerinin hep baktığın yerde olması dileklerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de en güzel yaşlar..umarım hayat bize artık iyi davranır Nilgün hanım..çok teşşkrler..selam ve sevgiler

      Sil
  6. nice sağlıklı mutlu huzurlu seneler dilerim canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşşekür ederim canım..çok mutlu oldum...sevgiler benden kocamann

      Sil
  7. Sen yeter ki mutlu ol annecim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşşkr ederim yavrum, prensesim..Sizin mutluluğunuz benmde mutluluğum ..

      Sil
  8. Sağlıklı ve mutlu yıllar diliyorum.Doğum gününüz kutlu olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  9. teşşkrler çok sağolun..dilekleriniz için

    YanıtlaSil