Soğan Çorbası

20:29 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

Soğan Çorbası
Soğan çorbasıyla tanışmam Sakarya'da yaşarken oldu. Apartman komşularım çorba günü yaparlardı. Birbirinden değişik çorba yapmak için yarışırlardı. Bu lezzetli çorbayı da komşularımdan öğrenmiştim. Ben tadını çok beğendim, dolayısıyla zaten soğan hastasıyımdır. Çiğ soğan yemek çok hoşuma gider. Ayrıca soğan çorbasının yağı az konulduğunda zayıflatıcı, idrar söktürücü ve kaslara kuvvet veren özellikleri olduğunu da söyleyeyim.Tarifini merak ediyorsanız aşağıda..

Malzemeler:
4 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı süt
tuz, taze nane, dereotu
Yapılışı:
Soğanların kabuklarını soyun ve irice doğrayıp 2 bardak su dolu tencerede yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra soğanları blenderdan geçirin. Ayrı bir tencerede unu yağla hafif kavurun. Blenderdan geçirdiğiniz soğan suyunu ilave edin ve sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca süt ilave edin. Çorbanın kıvamına göre su ekleyebilirsiniz. İçine yarım paket et bulyon attım ben, tat versin diye. Tuzunu da ekleyip bir süre daha pişirip ocağın altını kapatın. Tekrar el mikseriyle karıştırın.Çorbayı servis kasesine alın ve üzerine taze nane, dereotu serpin, sizin tercihinize kalmış. Bu güzel ve faydalı çorbayı çocuklarınıza da bol bol yedirin. Herkese afiyet olsun canlarım, sevgiyle kalın.

Soğan Çorbası


                                  SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
                                                         DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

4 yorum:

  1. Ellerine saglik dilek nefis bir corba :-)

    YanıtlaSil
  2. soğan gündüz aklıma gelse bir şey var aklımda ,hemen kalkıp yarına yazayım,yaşlandımm mı ne ,sadecik 52,5 yaşındayım .Çorba da ilginç ,onu da aldım ,zaman satan var sa onu da alırım .....canım ellerin dert görmesin.

    YanıtlaSil
  3. Yaş daha yaşlı kıvamında değil..bi kere onu söyliyim..zaman ise, işte o kıvamı biz yaratacağız Mazes hanımcım..çok teşkr yorumunuz için..

    YanıtlaSil
  4. Arzu hanım..bu çorbayı denemelisiniz..iki kase içtim ekmeksiz..ve doydumm..yorumunuz için çok teşşkr..sevgiler

    YanıtlaSil