Zeytinyağlı Enginar Yemeği

22:15 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Enginarın bolca olduğu mevsimdeyiz ve pazarlarda çok ucuzladı. Alıp da donduruculara atmak lazım ama ben hala bunu yapamadım. Bir de evde sadece ben ve Aylin seviyor, o yüzden rağbet yok. Ben bayılıyorum enginara, Allahın bir mucize sebzesi diyorum. Karaciğerinde sorun olanların hiç olmazsa yılda bir kaç kez tüketmeleri gerekiyor. Ayıklaması biraz zahmetli ama hazır soyulmuş olarak da satılıyor. Enginarın yapraklarını soyarken Tanrının bir hikmeti diyorum, çünkü yaprakları kopardıkça bir renk cümbüşü görüyorsunuz ve o renklerin içinden kar beyazı bir sebze..pamuk gibi. Enginarın dolmasını pek beğenmedim ben ama zeytinyağlısı her zaman favorim. Bu tarif havuçlu ve bezelyeli, soğuk yenmesi önerilir. 

Malzemeler:
5 adet hazır soyulmuş enginar
1 adet kuru soğan
1 adet havuç 
200 gr. bezelye
2 diş sarımsak
dereotu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
limon suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Soğanları incecik doğrayın ve bir kaba koyun. Havuçları yıkayıp kabuklarını kazıdıktan sonra, küp şeklinde doğrayın. Bezelyeleri de ayıklayıp yıkadıktan sonra hepsini karıştırın. yağını, tuzunu, limon suyunu ve şekerini ekleyin, tekrar karıştırın. 
Yayvan bir tencereye limon tuzlu suda beklettiğiniz enginarları dizin. Ortalarına yaptığınız sebze karışımı dökün. Bir çay bardağı su ilave edip pişirmeye bırakın. Sebzeler yumuşayınca ocağın altını kapatın ve üzerine doğranmış dereotu serpiştirin. Soğuduktan sonra servis yapın ve afiyetle yiyin. 


Zeytinyağlı Enginar Yemeği

Zeytinyağlı Enginar Yemeği

Zeytinyağlı Enginar Yemeği

                                    SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN

                                                               DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

4 yorum: