Zeytinyağlı Kabak Dolması

17:38 Dilek'le Mutfakta 6 Comments

Zeytinyağlı Kabak Dolması
Yazın gelmesiyle hafif yemeklere daha çok yer vermeye başladık sofralarımızda. Kabak, hazmı kolay ve bünyemiz için çok faydalı bir besin. Yaz kış tüketmek gerekiyor bence. Benim kızlar zeytinyağlı kabak dolmasına bayılırlar. Üstüne de yoğurt koyup löp löp yerler. Kıymalısı da güzel olur, zeytinyağlısı da. Mühim olan yemeğe lezzet katabilmek. Benim sırrım ise dolmalarda taze reyhan otu kullanmak ve hakiki zeytinyağıyla pişirmek. Haydi kabakları soymaya başlayalım.

Malzemeler:
5 adet kabak
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet domates
1 adet kuru soğan
maydanoz, taze nane
taze reyhan otu
karabiber, toz kırmızı biber
Yapılışı:
Kabakların dışını bir kazıyıcı bıçak yardımıyla kazıyın ve içlerini oyacakla oyup çıkartın. Çıkarttığınız kabak içlerini atmayın sakın, taze kırmızı biberlerle kızartıp yiyebilirsiniz. Kabakları yıkayın ve dolmanın içini yapmaya başlayın. Ben bu dolma içini kavurmadan yapıyorum, daha güzel oluyor. Bir kaba yemeklik doğradığınız soğanı, domatesleri koyun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri de ekleyin. Yağın yarısını ve baharatları ekleyip iyice birbirine yedirin. Dolma içiniz hazır olunca kabakların içini bu harçla doldurun. üzerinden bir cm. aşağıya kadar doldurunki pirinçler şişeceği için taşmasın. Üzerlerini kestiğiniz domates kabuklarıyla kapatıp pişirme tenceresine dizin. Kalan zeytinyağını kabakların üzerine gezdirin ve tencereye bir su bardağı su koyup önce harlı, sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alın, dilerseniz sıcak, dilerseniz soğuk olarak yiyin. Yanında yoğurt servis etmeyi unutmayın canlarım. Afiyet olsun.


Zeytinyağlı Kabak Dolması


                                       SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
                                                              DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

6 yorum:

  1. aldım tarifini teşekkür ederim :) Sevgiler Azerbaycandan

    YanıtlaSil
  2. Ben teşekkür ederim..afiyet olsun canım..Azerbaycana selamlar..

    YanıtlaSil
  3. aramızda kalsın hiç yapmadım kabak dolması ,ama benim cadılarım büyüdükçe onu yemez,bunu sevmez .....bir gün eşimle kendime yaparım ,bir tane cadı hala evde,ayrı yemek yapmak lazım ona.Ellerine sağılık canım.

    YanıtlaSil
  4. Ah bu cadılar yok mu..yemek ayırt ederler..Çok şükür benim kızlar yiyorlar..Ayrı yemek yapmak da zor iş canım..sen de saol teşşkr ederim.

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar Dilek Hanım, Bloğumu ziyaret etmişsiniz çok çok teşekkür ederim ben de iade i ziyarete geldim..:)) İyiki de gelmişim.. Tam benlik bir bloğunuz varmış.. Hatta şimdi hemen annemle zeytinyağlı kabak dolması tarifinizi okuduk. Evde kabak var ve dünden beri bu sefer nasıl yapsak diye düşünüyoruz. Aynen bu tarifi uygulayacağız. Muhtemelen ben yarın bunu yaparım.. Artık yakın takibinizdeyim..:))
    Çok çok selam ve sevgilerimle..:))

    YanıtlaSil
  6. Evettt..kedileri de çok seviyorum..sizin bloğumu beğendiğinize sevindim.. demek ki bizdensin, bizim aileden. Biz neşeli mutfağı olan, bildik yemeklere tat vermeye çalışan bir aileyiz. Abartımız yok, kıskançlık yok, güzel yorumlar yapabilen..eleştiriye açık bir mutfak burası. Sizin bloğunuz da çok güzel..ben beğendim ve gezindim.. Güzel paylaşımlarda bulunmak üzere canım..sevgilerimi yolluyorum.

    YanıtlaSil