Virgaba ( Yaban Mersini ) Marmelatı Tarifi

16:31 Dilek'le Mutfakta 18 Comments

Virgaba ( Yaban Mersini )Marmelatı 
Virgaba adı sanırım yine Rumca'dan geliyor.
Türkçe adını araştırdım, meğer yaban mersiniymiş. Yaban mersini tüketmeye pek alışık olmadığım için doğrusunu isterseniz bilmiyordum. Kızkardeşim Trabzon yaylalarından toplayıp bu marmelatı yapmış ve bana getirmiş sağolsun. Böyle bir lezzet olamaz dedim. Çok değişik bir tadı var. Bloğumda paylaşmadan edemedim. Ben yapmadım ama tarifini aldım ve yazıyorum. Bulabilirseniz siz de deneyin derim. Sanırım aktarlarda kurusu da tazesi de mevsiminde var. 

Virgaba ( Yaban Mersini )


Malzemeler:

1 kilo virgaba ( yaban mersini )

2 su bardağı toz şeker

yarım limon suyu

Yapılışı:

Virgabaları suyun altında yıkayın. Fazla yıkamayın sakın rengi ve tadı bozulmasın. Üzerine iki su bardağı toz şekeri dökün ve kaynamaya bırakın. Orta ateşte yarım saat kaynatın ve pişmeye yakın limon suyunu da ekleyin. Sıcakken kavanoza döküp kapağını sıkıca kapatın, hava almasın. 

Herkese afiyet olsun.


Virgaba ( Yaban Mersini )Marmelatı 




                                                                SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN

                                                                          DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

18 yorum:

  1. kaldıysa bana da ayır annee biraz :)

    YanıtlaSil
  2. güzel görünüyor, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. teşşkkrler Mehtapcığım..güzel olma sa yayınlamazdım inan..

    YanıtlaSil
  4. Cerenciğim ..ayırdım sana tatlım

    YanıtlaSil
  5. Dilek bayıldım bu tarife. Yaban mersinini artık pazarda göremiyorum. Zamanı geçti herhalde. Metro'da bakacağım, bulursam denemek istiyorum zira çok da şifalı bir meyve. Teşekkür paylaşıma.:) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgüncüğüm, beğendiğine sevindim..denemeni isterim ..tadı harika..faydaları ise yaz yaz bitmez..sevgiler

      Sil
  6. Nilgüncüğüm, beğendiğine sevindim..denemeni isterim ..tadı harika..faydaları ise yaz yaz bitmez..sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Hem tazesini hem recelini cok severim..faydasida coktur..afiyetlen yiyin recelinizi..kardesinizin ellerine saglik..

    YanıtlaSil
  8. çok teşşkrler Dost bahçesi...reçel bitti bile...)

    YanıtlaSil
  9. Dilek bana iyi bir tarif oldu, pastalarda kullanmak için :) deneyeceğim
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevda hanımcım teşşkr ederim..deneyince yazın tekrar bana..sevgiler

      Sil
  10. Yaban mersini tek çekirdekli bir meyve mi. Yabani erik gibi

    YanıtlaSil
  11. Yaban mersini tek çekirdekli yabani erik benzeri bir meyve mi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaban mersini bizim doğu karadeniz bölgesinde çok vardır.Bizim de yaylada evimiz var ve her sene toplanır.reçeli yapılır. Çok faydalıdır, özellkle şeker hastaların iyi gelir canım..bu linkten bakabilirsin..teşkrler. http://www.yabanmersini.org/yaban-mersini-nedir.html

      Sil
  12. Şekersiz yaban mersini reçel tarifi arıyorum. Bildiğiniz varsa paylaşabilir misiniz. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeker otu yani Stevia kullanabilirsiniz, biraz da elma kabuğu..

      Sil
  13. yaban mersini marmalatı yapmak istedim ama çok çekirdekli , pişiyor şimdi o kadar çok çekirdeği varki ne yapmam gerektigini bilemedim , çekirdegini kevgiden geçirmekmi lazım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır, kesinlikle çekirdekleriyle pişmeli, tıpkı nar giibi..çekirdeğiyle tüketmelisiniz.

      Sil