Zebra Kek Tarifi

02:27 Dilek'le Mutfakta 2 Comments


Zebra Kek Tarifi


Kek yapmayı çok seviyorum. Çok vaktim olsa değişik değişik yapacağım ama maalesef vaktim olmuyor. Bu keki de aceleyle yapmıştım. Hemen tarifine bakalım.


MALZEMELER:

3 adet yumurta

yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

2.5 su bardağı elenmiş un

1 paket kabartma tozu ve vanilya

2 yemek kaşığı kakao

1 adet portakal ya da limon kabuğu rendesi

YAPILIŞI:

Bir çırpma kabına yumurtaları kırın, şekeri ekleyip blenderla çırpmaya başlayın. Sonra sırasıyla sütü yağı ilave edip karıştırmaya devam edin. Daha sonra elenmiş unu ve kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip iyice çırpın. Portakal kabuğu rendesini de ekleyin. Şimdi başka bir kabın içerisine yarısını dökün. Diğer kaptaki malzemeye kakao ekleyin, bir yemek kaşığı da süt ekleyin. Kakaoyu emmesini sağlayın, iyice karıştırın. Düz bir tepsiyi yağlayıp hafifçe unlayın. Tepsinin tam ortasına bir kakaolu karışımdan bir beyaz karışımdan eşit miktarlarda dökerek bitene kadar bu işlemi yapın. Birbirine karışan karışımlar zebra deseni verecek. Tepsiyi hafifçe sallayarak yayılmasını sağlayın. 

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yarım saat pişirin. Biliyorsunuz piştiğini anlamak için kuru bir bıçağı keke batırmanız yeterlidir. Kek bıçağa yapışıyorsa pişmemiş demektir. Kekimiz piştikten sonra hemen fırından alın ve soğuduktan sonra dilimleyip servis tabağına alın. Afiyetle yiyin canlarım. 

Zebra Kek Tarifi

Zebra Kek Tarifi

Zebra Kek Tarifi

Zebra Kek Tarifi

Zebra Kek Tarifi

Zebra Kek Tarifi

Zebra Kek Tarifi

                                         SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN

                                                 DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. Woow siteniz çok güzel buda benim ıslak kek tarifi sitem http://sofrayemektarifleri.blogspot.com sitesinde en güzel pasta tarifleri ve hünerli bayanlardan yemek tariflerine ulaşabilirisniz.

    YanıtlaSil
  2. Çokk teşekkür ediyorum canım..bende sitenize bakacağım

    YanıtlaSil