Narlı İrmik Tatlısı

23:01 Dilek'le Mutfakta 3 Comments

04-01-2014

Narlı İrmik Tatlısı

Yılbaşı akşamı canım çok tatlı istiyordu ve bu saatten sonra yapamam demiştim ama dayanamadım ve şip şak bir irmik tatlısı yaptım. En kolayıma gelen zaten muhallebigiller oluyor. Hatırlıyorum, ortaokul zamanlarımda evde kendime mama yapardım, yani bildiğiniz muhallebi. Tatlıyı pişirdim ve balkona koydum buzdolabından daha çabuk soğuttu. 2 saat sonra da afiyetle yedik. 2013 de yaptım, 2014' de yedik..) Evinizde hangi meyve varsa onlarla da süsleyip sizde afiyetle yiyebilirsiniz. 

MALZEMELER:

1 kilo süt

1 su bardağı toz şeker

5 yemek kaşığı irmik

portakal kabuğu rendesi

1 paket vanilya

2 su bardağı nar suyu

2 su bardağı su

4 yemek kaşığı mısır nişastası

5 yemek kaşığı toz şeker

muz, kivi, mandalina, nar taneleri

YAPILIŞI:

Önce nar sularını ve suyu bir tencereye koyun. Şekerini ve nişastasını da ekledikten sonra kaynayana kadar pişirin. 3-4 dk daha pişirdikten sonra sıcakken dondurma kulplarına yarısına gelecek şekilde bir kepçe yardımıyla koyun. 
Sütü bir tencereye koyun ve irmiği, toz şekeri, portakal kabuğu rendesi ilave edip kaynayana kadar tahta kaşıkla karıştırın. Bir paket vanilyayı da ekledikten sonra biraz koyu bir kıvam alana kadar yaklaşık 10 dk kadar pişirin. Kulplara koyduğunuz narlı su muhallebisinin üzerine irmikli muhallebiyi dökün. 

Dilediğiniz şekilde kestiğiniz meyveleri de üzerine dizip buzdolabında 2 saat bekletin.Üzerine fındık ya da ceviz de koyabilirsiniz. Afiyetler olsun herkese..SEVGİLER..



Narlı İrmik Tatlısı

Narlı İrmik Tatlısı

Narlı İrmik Tatlısı

Narlı İrmik Tatlısı

Narlı İrmik Tatlısı

Narlı İrmik Tatlısı

                                                 SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN

                                                            DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

3 yorum:

  1. bende bu yılbaşı sütlü tatlı tercih ettim, zaten ağır yeniyor bari tatlı hafif olsun maksadıyla. Senin yaptığın tatlıya bayıldım renkler çok güzel olmuş, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Teşekür ederim Mehtapcım, eminim sen de çok güzel yapmışsındır, bloğunu ziyaret ettim ..harikasın.....

    YanıtlaSil
  3. Çok şık bir sunum. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil