İslim Köfte ( Patlıcan Sarmalı Köfte )

21:33 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

24-03-2014

İslim Köfte
Patlıcanla köftenin aşkı olarak adlandırabilirim bu güzel yemeği..
Uzun zamandır yapmıyordum ve bloğumda da olmadığının farkına vardım. Bu güzel yemeği sizlerle paylaşmadan olmaz. Ben pişirdim, yedim, mutluyum.


Malzemeler:

300 gr. kıyma

2 dilim bayat ekmek içi

1 adet kuru soğan

1 adet yumurta

maydanoz

tuz, karabiber, kimyon

2-3 diş ezilmiş sarımsak

3 adet kemer patlıcan

3-4 adet domates

3-4 adet yeşil biber

1 yemek kaşığı salça

1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

Yapılışı:

İlk önce patlıcanları alacalı soyun ve uzunlamasına dilimleyin. Patlıcanları tuzlu suda yarım saat bekletin, acı suyu çıksın. Bu arada köfteyi yoğurun. Tüm malzemeleri karıştırın ve köfte harcını hazırlayın.

Patlıcanların suyunu sıkıp kağıt peçeteyle iyice kurulayın. Tavaya bol yağ koyun ve kızınca patlıcanları arkalı önlü kızartın. Kızarttıktan sonra yine kağıt havluda dinlendirip yağının süzülmesini sağlayın. 3 patlıcandan 7-8 adet patlıcan sarma çıkıyor. Kızaran patlıcanlardan iki tanesini T şeklinde bir tepsiye yayın ve ortasına köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp koyun. Patlıcanları köftenin üzerine sarın. Her bir patlıcanı böyle yaptıktan sonra tepsiye dizin. Üzerlerine kesilmiş domates ve biber koyun ve kürdanla tutturun. Benimkin de neden yok derseniz evde bulamadım, bitmişti..kürdansız da olur dedim.


İslim Köfte

İslim Köfte



İslim Köfte

İslim Köfte

İslim Köfte


Diğer yandan 1 domatesi rende yapın ve tuz, karabiber, salça, kekik bir kaç damla da sirke koyup bir taşım kaynatın. Tepsiye bu sostan dökün. Sulu olmasını isterseniz 1 çay bardağı su ekleyin. Ben biraz da kaşar rendesi serptim. Artık yemeğimiz fırına girmeye hazır. Fırını 200 dereceye ayarlayın ve tepsiyi fırına verin. Yaklaşık yarım saat kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra servis tabağına koyun ve servis yapın. Ben yanına pilav yaptım, yoğurtla servis ettim. Herkese Afiyet Olsun Canlarım...

İslim Köfte

İslim Köfte

İslim Köfte

İslim Köfte

İslim Köfte


İslim Köfte

İslim Köfte

                                      Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                     Dilek'le Mutfakta


BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. IMMM ÇOK SEVERİZ.ELLERİNE SAĞLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR :))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkrler canım..biz de çok severiz, hatta patlıcanlı her şeye aşığız..) sevgiler

      Sil