Pişi Hamuru Tarifi

19:53 Dilek'le Mutfakta 10 Comments

01-04-2014

Mis gibi hamur kızartmasıyla pazar kahvaltılarınıza renk katın..

Pişi ismini yine İzmir'de öğrendim. Biz hamur kızartması derdik, oysa bu anneciğimin bize sabahları yaptığı hamur kızartması işte. Neyse pişi ismini sevdim ben..Yalnız benim bu yaptığımda maya yok, kabartma tozu var. Mayayla da yaptığım olur ama bu daha pratik, bekleme derdi yok. Zaten öyle fazla yapmıyorum, geçen pazar kızım geldi, güzel bir pazar kahvaltısı yapalım dedik. Koca bir kaseyi bitirdik, arasına bir peynir bir reçel koyup hepsini midelerimize indirdik. Pazar kahvaltılarının yeri bambaşka..hele bir de sevdiklerinizle olunca..

Malzemeler:

3-4 su bardağı un

1 kase yoğurt

1 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

tuz

1 çay bardağı ılık su

Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:

Derin bir hamur yoğurma kabına unu eleyin. Ortasını açıp yoğurt, yumurta,yeterince tuz ve kabartma tozunu koyup ılık su ekleyerek iyice yoğurun. Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra hamuru tezgahın üstünde 2 cm. kalınlığında açın. Ne çok ince ne çok kalın olmamalı. Açtıktan sonra çay bardağının ağzıyla yuvarlak şekiller kesin. Artan hamurları tekrar şekillendirip hepsini bol kızgın yağda kızartıp kevgire koyun. Kevgirde yağı süzülünce servis tabağına alın ve sofranızın başına koyun. Harika bir kahvaltıyla güne başlayın. Herkese Afiyet Olsun..

Pişi Hamuru 
Pişi Hamuru 


Pişi Hamuru 

Pişi Hamuru 
Pişi Hamuru 
                               Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                 Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

10 yorum:

  1. Dilekcim çocukluğumun okuldan gelince annemin yaptığı en güzel lezzetlerden birisiydi. Bende eskiden fırından ekmek hamuru alıp yapardım ama uzun zamannoldu yapmayalı , yazın Gümüşlük'e gidince ara ara yapacağım , oralarda açık havada hele havuz başında çok iyi gidiyor :));Ellerine sağlık canım♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım..senle aynı yaşlarda olduğumuz için annelerimizin yaptığı yemeklerde aynı galiba, yaşadıklarımız da..Gümüşlüğe gitmiştim geçen yıl..harika bir yer..gelirsem tekrar uğrarım sana da..pişi de yaprım canım..))

      Sil
    2. Biz ekmek hamuru ile yapilana pisi sizin bu tarifinize de puf böregi deriz xx

      Sil
    3. Nukhet hanımcım..aslında biz de öyle deriz..ekmek hamuruyla yapılır..Puf böreği tarifi de böyle..kabartma tozuyla yapılır..Buralarda puf böreğine pişi diyorlar..ben de öyle yazdım.

      Sil
  2. yanında sıcacık çayla bayılırım:)
    eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bayılırım Müjdecim..teşşkrler..sevgiler

      Sil
  3. Harika bir kahvaltıydı ve harika bir pişiydi. :) Ellerine sağlık meleğim.

    YanıtlaSil
  4. Muhteşem görünüyor Dilek'çiğim,ellerine sağlık yiyenlere afiyet olsun:) yaz günlerin de daha sık hazırlıyorum bu tür lezzetleri.
    Bak şimdi yaz mevsimini getirdin aklıma:)
    Öperim seni canım...

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler İnci..yazın balkonda oturcaksın..karşında yeşil yeşil ağaçlar, çimenler, hava mis..kuş sesleri..çayını yudumlayacaksın..yanında böyle pişiler, kısırlar..ohhh..bende öptüm canım, sevgilerr

    YanıtlaSil