Pabucaki ( İzmir Yemeği )

22:37 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

04-09-2014

Pabucaki ( İzmir Yemeği )
İzmir' de yaşayıp da İzmir'e özgü yemekleri yapmamak olmaz. Pabucaki yemeği patlıcanın peynirle fırınlanmış hali..Tadı itibariyle lezzetli ve hafif geldi bana. İlk defa yediğimi itiraf edeyim bu arada. Merakımdan yaptım ve bloğumda paylaşmak istiyorum. Bu aralar yemek blogerları sık sık yapıyorlar sitelerinde, eee ben yapmasam olmaz. Daha önce yapmadığım, tatmadığım yemekleri denemeyi seviyorum. Patlıcan severler bu tarifi de seveceklerdir mutlaka. Kısaca hafif ve lezzetli bir tat yakalamak isteyenler, değişik patlıcan tarifine bir göz atsın. Meşhur İzmir Pabucakisi burada..


Malzemeler:

4 adet kemer patlıcan

İç Malzemesi:

200 gr. lor ya da istediğiniz çeşit beyaz peynir

2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

9-10 dal maydanoz

9-10 dal dereotu

4 sap yeşil soğan, yok sa küçük bir adet kuru soğan

2 adet yeşil biber..( bu malzemeyi ben koydum, aslında yok )

taze nane

tuz, karabiber, pul biber

taze reyhan otu

2 adet yumurta

üzeri için:

1 çay bardağı galeta unu

Sosu için:

3 adet domates

3-4 diş sarımsak

1 yemek kaşığı zeytinyağı

tuz

bir kaç damla üzüm sirkesi

Yapılışı:

Patlıcanları yıkayın,alacalı soyun ve uzunlamasına ikiye bölüp kaynar tuzlu suda yumuşayana dek haşlayın. Haşlandıktan sonra suyunu süzüp fırın tepsisine dizin.

Pabucaki ( İzmir Yemeği )

 Patlıcanların içlerini kaşık yardımıyla sıyırın ve başka bir tabağa alın. Patlıcan içlerini küçük küçük doğrayıp beyaz peynirle karıştırın. Yıkanmış ve doğranmış maydanoz, dereotu, reyhan, taze soğanı peynirli içe ilave edip karıştırın. Baharatları da ekledikten sonra zeytinyağı ve yumurtaları da üzerine kırın, iyice karıştırın. 

Fırın tepsisine dizdiğiniz patlıcanların içlerini hafifçe yağlayın ve hazırlamış olduğunuz peynirli içi patlıcanların içine doldurun.
Pabucaki ( İzmir Yemeği )


 Daha sonra üstlerine galeta unu serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyup altı üstü iyice kızarana kadar pişirin. 
Pabucaki ( İzmir Yemeği )


Pabucaki pişerken domates sosunu hazırlayın. Domatesleri yıkayın ve pişirme kabına rendeleyin. Tuz, sarımsak ve sirke koyup 5-10 dk. kaynatıp pişirin. 

Pabucakiler piştikten sonra fırından çıkarın ve servis tabağına alın. Üzerine domates sosu gezdirin ve afiyetle yiyin. Herkese Afiyet Olsun..

Benim peynirli içim biraz artmıştı, ben de artan malzemeyi bir adet kabağı hafif haşlayıp kabağın içine doldurdum. Kabak da çok güzel oluyor, deneyin...

Pabucaki ( İzmir Yemeği )
Pabucaki ( İzmir Yemeği )

Pabucaki ( İzmir Yemeği )

Pabucaki ( İzmir Yemeği )
                                       Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                          Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

2 yorum: