Karnabaharlı Kaygana Tarifi
25-11-2014Karnabaharlı Kaygana |
Malzemeler:
1 adet karnabaharın dörtte biri
1/2 kuru soğan
2 adet yumurta
maydanoz, dereotu
2 yemek kaşığı süt ya da yoğurt
3- yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber, pulbiber
1 çay kaşığı sarımsak tozu
2 kibrit kutusu kadar parmesan ya da beyaz peynir
Yapılışı:
Karnabaharları buharda iyice yumuşayana dek haşlayıp soğumaya bırakın. Bir kabın içerisine karnabaharları alın ve üzerine tüm malzemeleri ekleyip güzelce yoğurun.
Karnabaharlı Kaygana |
Karnabaharlı Kaygana |
Karnabaharlı Kaygana |
Karnabaharlı Kaygana |
Daha sonra tavaya çok az zeytinyağı koyup kızdırın. Üzerine kanabaharlı harcı döküp tahta kaşıkla tavaya yayın. Ocağın altını normalde tutun ve harcın üzerine parmesan ya da beyaz peyniri küçük küçük doğrayıp serpin. Alt tarafı pişince tavayı sallayın ve düz bir kapakla kayganayı ters çevirin.
Karnabaharlı Kaygana |
Arkalı önlü tavayı sallayarak pişirdiğiniz kayganayı düz bir tabağa alın ve servis yapın. Herkese afiyet olsun.
Karnabaharlı Kaygana |
Karnabaharlı Kaygana |
Karnabaharlı Kaygana |
Karnabaharlı Kaygana |
Karnabaharlı Kaygana |
Karnabaharlı Kaygana |
Karnabaharlı Kaygana |
Karnabaharlı Kaygana |
Karnabaharlı Kaygana |
Karnabaharlı Kaygana |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
Bu harika yemeği hanımla beraber yaptık, tarifiniz çok güzel teşekkürler..
YanıtlaSilçok teşekkür ederim, denemenize çok sevindim..gerçekten harika bir lezzet..sevgiler
YanıtlaSil