Karnabaharlı Kaygana Tarifi

17:28 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

25-11-2014


Karnabaharlı Kaygana
Bilindiği üzere kaygana bir Karadeniz yemeğidir. Mısır unuyla yapıldığı için Karadenzililere özel bir lezzettir. Karnabaharı bu lezzetin içine katarsak bakın bakalım nasıl bir tat çıkıyor ortaya..Karnabaharın tavası adıyla yazılan bir tarif üzerine ben bu tarifi biraz değiştirip kayganaya çevirdim diyebilirim. Mutlaka bu nefis tarifi deneyin. Sadece bu tabakla sofradan doyup da kalkacaksınız..Hem pratik, hem güzel, hem sağlıklı ve kalorisi az..daha ne olsun arkadaşlar..


Malzemeler:

1 adet karnabaharın dörtte biri

1/2 kuru soğan

2 adet yumurta

maydanoz, dereotu

2 yemek kaşığı süt ya da yoğurt

3- yemek kaşığı mısır unu

1 yemek kaşığı zeytinyağı

tuz, karabiber, pulbiber

1 çay kaşığı sarımsak tozu

2 kibrit kutusu kadar parmesan ya da beyaz peynir

Yapılışı:

Karnabaharları buharda iyice yumuşayana dek haşlayıp soğumaya bırakın. Bir kabın içerisine karnabaharları alın ve üzerine tüm malzemeleri ekleyip güzelce yoğurun. 

Karnabaharlı Kaygana

Karnabaharlı Kaygana

Karnabaharlı Kaygana

Karnabaharlı Kaygana


Daha sonra tavaya çok az zeytinyağı koyup kızdırın. Üzerine kanabaharlı harcı döküp tahta kaşıkla tavaya yayın. Ocağın altını normalde tutun ve harcın üzerine parmesan ya da beyaz peyniri küçük küçük doğrayıp serpin. Alt tarafı pişince tavayı sallayın ve düz bir kapakla kayganayı ters çevirin. 


Karnabaharlı Kaygana


Arkalı önlü tavayı sallayarak pişirdiğiniz kayganayı düz bir tabağa alın ve servis yapın. Herkese afiyet olsun. 
Karnabaharlı Kaygana

Karnabaharlı Kaygana

Karnabaharlı Kaygana

Karnabaharlı Kaygana

Karnabaharlı Kaygana

Karnabaharlı Kaygana

Karnabaharlı Kaygana

Karnabaharlı Kaygana

Karnabaharlı Kaygana

Karnabaharlı Kaygana


                                 Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                         Dilek'le Mutfakta



BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. Bu harika yemeği hanımla beraber yaptık, tarifiniz çok güzel teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim, denemenize çok sevindim..gerçekten harika bir lezzet..sevgiler

    YanıtlaSil