Karışık Meyveli Cheesecake
07-11-2014Karışık Meyveli Cheesecake |
Doğrusunu isterseniz ben evde pasta , çörek ve ya kek yaptığım zaman artarsa, yemek istemezsek, ya konu komşuya veririm ya da saklanabilecek kıvamda ise buzluğa poşetler koyarım. Mesela tahinli çörekten epeyi kalmıştı. Ben de çörekleri robotta öğütüp toz haline getirdim, tereyağlayıp ceehesecake tabanı yaptım, gayet güzel oldu. Yani bu nefis pastanın tabanında tahin ve ceviz tadı alıyorsunuz, kremalı kısmını yerken de üzerindeki sosun aşkına kapılıp mest oluyorsunuz. Harika, gerçekten nefis bir tat, denemeyenler mutlaka denesin. Hazır alıp yemektense kendi cheesecakeni kendin yap diyorum.
Malzemeler:
3 adet yumurta
2.5 su bardağı yoğurt
2.5 su bardağı toz şeker
500 gr. labne peyniri
1 su bardağı süt ya da krema
1.5 yemek kaşığı un
1 paket vanilin
Alt tabanı için:
Eğer benim gibi mutfakta artan çörek ya da kek kaldıysa 2 yemek kaşığı tereyağıyla hafif kavurun.
Ya da asıl malzeme 2 paket burçak bisküvi ve 2 yemek kaşığı tereyağı
Üzerinin sosu için:
Dondurucudan 1 kase vişne
1 kase çilek ya da frambuaz
1 kase nar taneleri
1 adet nar suyu
3 adet mandalina suyu
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağına yakın toz şeker
Yapılışı:
Yukarıda anlattığım gibi önce alt tabanı yapın. Benim tarifimde tahinli cevizli çörekleri robottan geçirin ve tereyağında hafifçe kavurun.
Karışık Meyveli Cheesecake |
Asıl tarif de ise burçak bisküvileri robottan geçirip erimiş tereyağıyla iyice karıştırın ve pastayı yapacağınız kelepçeli kalıba kenarlarına da gelecek şekilde bastırarak yaydırın.Bu arada kalıbın kenarlarını önceden yağlamayı unutmayın. Ben kalıbımı kızımda unutmuşum o yüzden yüksek tabanlı bir fırın kabında yaptım. Tabanı güzelce bu malzemeyle kaplayın ve elinizle bastırıp soğumaya bırakın.
Şimdi kremasını yapmaya başlayabilirsiniz. Bunun için derince bir karıştırma kabına yumurtaları kırın ve şeker ilave edip blenderla iyice çırpın. Ardından sütü, yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edin. Daha sonra labne peynirini ve unu ilave edip güzelce karıştırın. İsteğe göre vanilya da koyabilirsiniz. Hazırladığınız karışımı soğuttuğunuz alt tabanın üzerine dökün. Fırını önceden ısıtın ve fırın tepsisine 3 su bardağı su koyup kelepçeli kalıbı üzerine yerleştirin. Yani pasta su buharıyla pişmeli. 160 derecede 45 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp ılınmaya bırakın.
Karışık Meyveli Cheesecake |
Bir tencereye tüm meyveleri koyun. Nar suyu, mandalina suyunu da nişasta ve şekerle ilave edip pişirmeye bırakın. Arada bir karıştırarak sos kıvamına gelene dek kaynatın.
Karışık Meyveli Cheesecake |
Karışık Meyveli Cheesecake |
Karışık Meyveli Cheesecake |
Karışık Meyveli Cheesecake |
Karışık Meyveli Cheesecake |
Karışık Meyveli Cheesecake |
Karışık Meyveli Cheesecake |
Karışık Meyveli Cheesecake |
Karışık Meyveli Cheesecake |
Karışık Meyveli Cheesecake |
Karışık Meyveli Cheesecake |
Karışık Meyveli Cheesecake |
Karışık Meyveli Cheesecake |
Karışık Meyveli Cheesecake |
Dilek'le Mutfakta
Oh oh sonunda yaptın Dilek, çok güzel olmuş ama, ellerine sağlık :)
YanıtlaSilSağol Sevdam..nihayet yaptım yahu..aaa bekle bekle nereye kadar dedim ve yedimmm..:)
SilUna exquisitez de tarta tanto en sabor como en presentación. me encanta el relleno de frutos rojos, una combinación perfecta para el queso.
YanıtlaSilUn abrazo y feliz fin de semana!!!
Muchas gracias para nuestra revisión encantadora. Les deseo un final feliz en el Haaf.
SilÇilekli sos iştah kabartıyor. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSil