Lorlu Pazı Dolması Tarifi
04-11-2014Lorlu Pazı Dolması Tarifi |
Malzemeler:
1 demet pazı yaprağı
1 adet kuru soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı (miktarı artırabilirsiniz)
1 su bardağı yemeklik bulgur
1 su bardağı lor
tuz, karabiber, kırmızı toz biber
maydanoz, kimyon
1 yemek kaşığı tereyağı
üzerine 2 yemek kaşığı yoğurt ve kırmızı pul biber
Yapılışı:
Pazı yapraklarını kaynar suya daldırıp 2-3 dakika bekletin ve sonra hemen çıkarın soğuk sudan geçirin. Çünkü pazı çabuk yumuşayan bir sebzedir.
İç malzemeyi hazırlamaya başlayın. Tavaya yemeklik doğradığınız soğanı ve zeytinyağını koyup soteleyin. Daha sonra yıkadığınız bulguru ekleyip karıştırın. Biraz kavurun ve ardından bir çay bardağı kadar su ekleyip tavanın kapağını kapatın, yumuşasın. 10 dakika kadar yumuşayan bulgurun içine lor peynirini, tuz, baharatları ve kıyılmış maydanozu da ekleyip güzelce karıştırın. İç hazır olmuştur, artık pazı yapraklarını sarmaya başlayabilirsiniz.
Pazı yapraklarını eğer çok büüyükse ikiye kesin, ortasındaki zarlı kısmı bıçakla sıyırıp atın. Yaprağın baş kısmına içten yeterince koyun ve sıkıca sarın. Tüm pazı yapraklarını sarıp fırına dayanıklı kapaklı bir tencereye dizin. Üzerine küçük tereyağı parçaları kesip atın. Bir çay bardağı da su ekleyip tencerenin kapağını örtün. Kapak yoksa tencerenin ağzını alüminyum kağıtla da sarabilirsiniz. Önceden ısınmış 180 derece fırına verin, 30 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra servis tabağına dizin ve dilerseniz yoğurtla servis edin. Üzerine kırmızı pul biber serpip süsleyin.
Herkese afiyet olsun.
Lorlu Pazı Dolması Tarifi |
Lorlu Pazı Dolması Tarifi |
Lorlu Pazı Dolması Tarifi |
Lorlu Pazı Dolması Tarifi |
Lorlu Pazı Dolması Tarifi |
Lorlu Pazı Dolması Tarifi |
Dilek'le Mutfakta
pazı dolmasına bayılırım fakat hiç lorlu denemedim :((
YanıtlaSilSevgili arkadaşım ben de ilk defa yaptım, on numara verdim..bence denemelisin..sevgiler
SilVery nice work . Thanks.
YanıtlaSilThank you very much for your comment Dear Kenneth, thick with greetings and love.
SilHmmm değişik olmuş lorla.Bunu deneyeceğim.Elinize sağlık:)
YanıtlaSilEvet canım, bence denemeye değer bir tarif..teşkrler
SilHımm değişik bir yapım tarzı. Mutlaka denenmeli. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekrler Emel hanımcım, mutlaka deneyin bence de..sevgiler
Silellerine sağlık.. BULGURLU nefis
YanıtlaSilTeşekrler Nursevin hanım, bulguru ben de çok severim..sevgiler iyi yıllar
SilEllerine sağlık hiç lorlu denemedim☺
YanıtlaSilSarma olur da yenmez mi..:):) Ellerinize sağlık..
YanıtlaSil