Lorlu Pazı Dolması Tarifi

14:41 Dilek'le Mutfakta 12 Comments

04-11-2014


Lorlu Pazı Dolması Tarifi
Değişik lezzetler yapmayı sevenler için güzel, nefis bir tarif.. Nedense yiyince kendimi köy yerinde hissettim. Evveliyatında var bir dokunuşluk, tadımlık..Tarifi güzel kılan lor peyniriyle bulgurun birbirine çok yakışması diyebiliriz. Kendime kadar yaptım azıcık..) hepsini bir oturuşta ekmeksiz yedim. Yapmanızı tavsiye ederim, çok beğendim ben.


Malzemeler:

1 demet pazı yaprağı

1 adet kuru soğan

1/2 çay bardağı zeytinyağı (miktarı artırabilirsiniz)

1 su bardağı yemeklik bulgur

1 su bardağı lor

tuz, karabiber, kırmızı toz biber

maydanoz, kimyon

1 yemek kaşığı tereyağı

üzerine 2 yemek kaşığı yoğurt ve kırmızı pul biber

Yapılışı:

Pazı yapraklarını kaynar suya daldırıp 2-3 dakika bekletin ve sonra hemen çıkarın soğuk sudan geçirin. Çünkü pazı çabuk yumuşayan bir sebzedir. 

İç malzemeyi hazırlamaya başlayın. Tavaya yemeklik doğradığınız soğanı ve zeytinyağını koyup soteleyin. Daha sonra yıkadığınız bulguru ekleyip karıştırın. Biraz kavurun ve ardından bir çay bardağı kadar su ekleyip tavanın kapağını kapatın, yumuşasın. 10 dakika kadar yumuşayan bulgurun içine lor peynirini, tuz, baharatları ve kıyılmış maydanozu da ekleyip güzelce karıştırın. İç hazır olmuştur, artık pazı yapraklarını sarmaya başlayabilirsiniz. 

Pazı yapraklarını eğer çok büüyükse ikiye kesin, ortasındaki zarlı kısmı bıçakla sıyırıp atın. Yaprağın baş kısmına içten yeterince koyun ve sıkıca sarın. Tüm pazı yapraklarını sarıp fırına dayanıklı kapaklı bir tencereye dizin. Üzerine küçük tereyağı parçaları kesip atın. Bir çay bardağı da su ekleyip tencerenin kapağını örtün. Kapak yoksa tencerenin ağzını alüminyum kağıtla da sarabilirsiniz. Önceden ısınmış 180 derece fırına verin, 30 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra servis tabağına dizin ve dilerseniz yoğurtla  servis edin. Üzerine kırmızı pul biber serpip süsleyin.

 Herkese afiyet olsun. 
Lorlu Pazı Dolması Tarifi

Lorlu Pazı Dolması Tarifi

Lorlu Pazı Dolması Tarifi

Lorlu Pazı Dolması Tarifi

Lorlu Pazı Dolması Tarifi

Lorlu Pazı Dolması Tarifi
                             Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                        Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

12 yorum:

  1. pazı dolmasına bayılırım fakat hiç lorlu denemedim :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili arkadaşım ben de ilk defa yaptım, on numara verdim..bence denemelisin..sevgiler

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Thank you very much for your comment Dear Kenneth, thick with greetings and love.

      Sil
  3. Hmmm değişik olmuş lorla.Bunu deneyeceğim.Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım, bence denemeye değer bir tarif..teşkrler

      Sil
  4. Hımm değişik bir yapım tarzı. Mutlaka denenmeli. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekrler Emel hanımcım, mutlaka deneyin bence de..sevgiler

      Sil
  5. ellerine sağlık.. BULGURLU nefis

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekrler Nursevin hanım, bulguru ben de çok severim..sevgiler iyi yıllar

      Sil
  6. Ellerine sağlık hiç lorlu denemedim☺

    YanıtlaSil
  7. Sarma olur da yenmez mi..:):) Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil