Mürdüm Eriği Reçelli Kurabiye
16-12-2014Mürdüm Eriği Reçelli Kurabiye |
Bu kurabiyeler bir arkadaşıma yapıldı. Sevgili Nursevin hanımın pekmezli kurabiye tarifinden yola çıkarak yaptığım kurabiyenin beni çeken tarafı kurabiyede sıvı yağ kullanımı ve pekmez, ama ben pekmez yerine dolabımda bulunan mürdüm eriğinden yaptığım reçeli sulandırıp kurabiye hamuruna ekledim, sonuç bence şahane bir tat oldu. Tarifte çok az katı yağ da var ama ben koymadım. Nursevinciğime buradan teşekkür ediyorum. Kurabiye yapmak isterseniz bu tarifi mutlaka deneyin. Ben yapalı 3 günü geçti ve hala bayatlamadı ona göre..
Malzemeler:
1 çay bardağı sulandırılmış mürdüm eriği reçeli ya da herhangi bir reçel
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
5-6 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu + 1/2 çay kaşığı karbonat
üzeri için pudra şekeri
Yapılışı:
Önce sıvı malzemeleri güzelce karıştırın ve sonra unu nişastayı, kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirip çıkarın ve daha sonra dilediğiniz gibi şekil verip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Ben kurabiyelerin ortasına bir adet çiğ badem koydum, dilerseniz siz de koyabilirsiniz. Fırından çıkardıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpip servis tabağına dizin ve afiyetle yiyin.
Mürdüm Eriği Reçelli Kurabiye |
Mürdüm Eriği Reçelli Kurabiye |
Mürdüm Eriği Reçelli Kurabiye |
Mürdüm Eriği Reçelli Kurabiye |
Mürdüm Eriği Reçelli Kurabiye |
Mürdüm Eriği Reçelli Kurabiye |
Mürdüm Eriği Reçelli Kurabiye |
Mürdüm Eriği Reçelli Kurabiye |
Dilek'le Mutfakta
Ellerinize sağlık. Yaratıcılık ve tecrübeler birleşince güzel şeyler çıkıyor. Afiyetler olsun.
YanıtlaSilTeşekkürler benden Nursevincim, kocaman sevglerimi yolluyorum..
Sil